Erdoğan ve Özel aynı tarihlerde New York’ta olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21, CHP lideri Özgür Özel 24 Eylül'de ABD'ye gidiyor. En yurt dışında Kuzey Kıbrıs'ta bir araya gelen iki isim burada ortak bir programa katılacak mı, bu henüz net değil.

Siyaset 19 Eylül 2024

Ana muhalefetin sandıktan birinci çıktığı yerel seçimlerin ardından aralarında ‘yumuşama’ başlayan, ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çıkışları sonrası hızlıca mevsim normallerine dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel aynı tarihlerde ABD’ye gidecek.

Bilindiği üzere 25 Şubat’ta Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Özel Sosyalist Enternasyonal’ın toplantısına katılmak üzere ABD’ye gidiyor. 25 Eylül’de New York’ta düzenlenecek oturum için bir gün önce İstanbul’dan yola çıkacak. Ona Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, Dışişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ve İstanbul Milletvekili Namık Tan’dan oluşan CHP heyeti eşlik edecek.

Birçok Avrupa ülkesinin temsilcisinin yer aldığı toplantıda Filistin’de 7 Ekim’den bu yana devam eden savaşa ilişkin barış mesajı vermesi bekleniyor.

Erdoğan ise 79. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak üzere 21 Eylül’de ABD’ye gidecek. 24 Eylül’de New York’taki BM kürsüsünde konuşacak. 26 Eylül’e kadar burada temaslar yapacak.

En son Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki programa birlikte katılan iki siyasetçinin burada da ortak bir programa katılıp katılmayacağı ya da bir araya gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

Özel anayasanın 4'üncü maddesine karşı çıkan HÜDA PAR'ı Bahçeli'ye sorduÖzel anayasanın 4’üncü maddesine karşı çıkan HÜDA PAR’ı Bahçeli’ye sordu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.