Dünya basını derbiyi böyle gördü: ‘Jose Mourinho ‘Ağlayan Kişi’ oldu’

Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 3-1 yendiği derbi maçının ardından dünya basını önemli maça büyük yer ayırdı. Jose Mourinho'nun Galatasaray yenilgisi dünya basınında geniş yer buldu.

Spor 22 Eylül 2024
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi dünya basınına böyle yansıdı.

Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanından 3-1’lik galibiyetle döndü. Jose Mourinho Türkiye kariyerindeki ilk derbiden yenik ayrılırken Fenerbahçe 13 puanda kaldı. Okan Buruk’un etkileyici derbi karnesine bir galibiyet daha eklenirken Galatasaray yoluna altıda altı yaparak devam etti.

İngiliz Daily Mail “Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’si bu sezon ilk kez Süper Lig’de mağlup olurken eski Chelsea teknik direktörü bu sonucu hiç de iyi karşılamadı. Mourinho maçın bitiş düdüğünün ardından fazla oyalanmak istemediğini belirterek maç sonrası düzenlenen basın toplantısına katılmadan Şükrü Saracoğlu Stadı’ndan ayrılma kararı aldı. Galatasaray’ın paylaşımında kapağında Mourinho’nun üzgün göründüğü bir fotoğrafı olan, ‘Ağlayan Biri’ başlıklı bir kitabın photoshoplanmış görüntüsü yer aldı” diyerek mağlubiyeti anlattı.

Mundo Deportivo maçı “Mourinho’nun ilk yenilgisi” diyerek sunarken “F.Bahçe Portekizli teknik direktörün gelişinden bu yana Türkiye Ligi’nde ilk yenilgisini aldı ve lider Galatasaray üç puan aldı” bilgisini verdi. Sport Mediaset “Mertens Mourinho’yu cezalandırdı” başlığıyla çıkarken “Galatasaray, F.Bahçe’yi 3-1 mağlup etti ve Jose Mourinho’nun çalıştırdığı takıma 5 puan fark atarak 18 puanla zirvede yer aldı” diyerek Galatasaray galibiyetinden söz etti.

Fanpage isimli İtalyan haber kaynağı “Osimhen ve Mertens muhteşem, Mourinho nakavt” derken “Galatasaray, Fenerbahce’yi kolaylıkla mağlup etti ve maç sonunda Portekizli teknik adamla alay ederek galibiyeti kutladı. Sarı kırmızılı kulübünün ‘Kazananı Okan Buruk oldu” diyerek maçı okurlarına sundu.

Eski Napolililere övgü

Napoli merkezli kaynak Calcio Napoli ise “Eski Napolili Victor Osimhen ve Dries Mertens’in Galatasaray’ı ligde Mourinho’nun rakibini deplasmanda 3-1 mağlup etti. Belçikalı, Nijeryalı’nın asistiyle skoru 0-2’ye getirdi” diyerek eskiden Napoli formasını beraber terletmiş iki oyuncunun galibiyetteki rolünden söz etti. Corriere Dello Sport ise “Dzeko, Mourinho’ya yetmedi! Osimhen ve Mertens’li Galatasaray deplasmandaki derbide Fenerbahçe’yi yıktı” diyerek Serie A’nın eski figürlerini öne çıkardı.

Nijerya kaynaklı Soccernet “İlk Kıtalararası Derbi’sine çıkan Osimhen Galatasaray’ın Mourinho’nun Fenerbahçe’sini yıktığı maçta parladı” dedi. Portekiz’den Record “Mourinho’lu Fenerbahçe derbide Galatasaray’a kaybetti. Portekizli hocanın takımı rakibinin puan farkını açmasını engelleyemedi” diyerek derbiyi özetledi. Footboom ise “Mourinho’nun Fenerbahçesi kendi sahasındaki derbide Galatasaray karşısında küçük düştü” diyerek haberi okuyucularına iletti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.