Galatasaray’ın evi Galatasaray’ın kuralları! Son kurban Başakşehir

Galatasaray,Barış Alper Yılmaz ve Mertens'ın golleriyle Başakşehir'i 2-0 geçti ve evinde 13. maçta 13. galibiyeti aldı. Sarı kırmızılar maç fazlasıyla lider olurken Sparta Prag maçı öncesi yaşanan iki sakatlık moral bozdu.

Spor 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Son haftaların formda iki futbolcusu Barış Alper Yılmaz ve Mertens, Galatasaray'a üç puanı getiren isimler oldu.

Galatasaray, 11 Ocak’ta Sivasspor deplasmanında aldığı beraberliğin ardından beş maçı üst üste kazanarak Başakşehir karşısına çıktı. Bu sezon kendi evinde oynadığı tüm maçları kazananan sarı kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk, yeni transfer Derrick Köhn’ü maç kadrosuna almış ama onu yedek kulübesinde oturtmuştu. Cim Bom’un hocası Gaziantep FK ve Samusnspor’daki ilk 11’i Başakşehir karşısında da sahaya sürdü. Köhn’ün yanı sıra Carlos Vinicius da yedekler arasındaydı.

6 Şubat 2023’teki depremlerde 155 saat sonra enkazdan çıkarılan 11 yaşındaki Galatasaray taraftarı Semih Ege İnci, Mauro Icardi ile seremoniye çıktı.

Depremzede Semih Ege İnci sahaya Icardi ile beraber çıktı.

Barış Alper Yılmaz’dan üç maç üst üste gol

Maçın ilk dakikalarında iki takım birbirine üstünlük sağlayamadı. Pozisyonsuz geçen 25 dakikanın ardından Galatasaray’ın savunmasından çıkan uzun top ev sahibine skor üstünlüğünü getirdi. Kaleci Muslera’nın vuruşu savunmadaki Ba’dan sekti. Pozisyonu takip eden Barış Alper Yılmaz, ceza sahasında Lucas Lima ile girdiği ikili mücadelede topu aldı. Altıpas önünde Barış Alper, sağından dönerek düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı. Galatasaray’ın jokeri, böylece üst üste üç hafta (Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir) gol atmayı başardı.

Golle birlikte coşkulu oynamaya başlayan sarı kırmızılıların 29’da Mertens’in ayağından bulduğu gol ofsayta takıldı. Baskısını iyice arttıran ev sahibi 31’de farkı ikiye çıkardı. Başakşehir savunmasının çıkarken kaybettiği topu alan Barış Alper, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Kalabalık savunmanın müdahale ettiği meşin yuvarlak, yakınlardaki Mertens’in önünde kaldı. Belçikalı futbolcunun şutunda kaleci Volkan ayaklarıyla topu uzaklaştırdı. Dönen topu ceza sahası ön çizgisi üzerinde sol çaprazda yeniden alan Mertens, bu kez yerden çok güzel vurdu. Kaleci Volkan’ı mağlup eden Belçikalı 10 numara skoru 2-0’a getirdi.

37’de ev sahibi net bir gol şansından yararlanamadı. Kerem Aktürkoğlu, sağ kanatta Dubois’dan kaptığı topla hızla ceza sahasına sokuldu. Bu oyuncunun yerden pasında top ceza sahası içi sol çaprazdaki Barış Alper’e geldi. Barış, açısı daha uygun olan Mertens’i gördü. Belçikalı futbolcunun uygun durumda altıpas gerisinden çıkardığı sert şutta kaleci Volkan Babacan son anda müdahale ederek önemli bir tehlikeyi savuşturdu. 41’de tehlikeli gelen bu kez Başakşehir oldu. Emirhan’ın pasıyla savunma arkasına sarkan Kemen sol çaprazdan ceza sahasına sokuldu. Bu oyuncunun vuruşunda top zamanında kalesinden çıkarak açıyı daraltan Muslera’dan kornere çıktı. Maçın ilk yarısı 2-0 bitti.

Herkes ‘Barış’tan söz ediyor!Herkes ‘Barış’tan söz ediyor!

 

Başakşehir’in golü ofsayta takıldı

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da pozisyonlara girdi. Ancak bunları değerlendiremedi. 61’de gelişen Galatasaray atağında Mauro Icardi, rakiplerinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekti. Savunmadan seken top Barış Alper’in önünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Volkan’dan seken top ağlara yöneldi. Ba’nın çizgi üstünden uzaklaştırmak istediği top direğe çarpıp oyun alanına döndü. 66’da ise sol kanatta topla buluşan Figueiredo arka direğe doğru ortasını yaptı. Arka direkte Kemen’in kafa vuruşunda Kaan Ayhan’a çarpan top ağlara gitti. Ancak VAR’da tekrar izlenen pozisyonun başında Deniz Türüç’ün ofsaytta olduğu gerekçesiyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı. 90+8’de Barış Alper, pasını uygun durumdaki Vinicius’a aktardı. Bu oyuncunun plase vuruşunda top yandan auta çıktı. Bu pozisyonun ardından hakem Cihan Aydın son duduğu öttürdü ve Galatasaray, Başakşehir’i 2-0 yendi.

İki takım teknik direktörleri arasında maç bittikten sonra tartışma çıktı.

Maçta son düdüğün çalmasının ardından Okan Buruk ile Çağdaş atan kısa süreli bir tartışma yaşadı. Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan’ın bu esnada, Okan Buruk’a “Ben seni seviyorum, özür diliyorum” dediği ekrandan duyuldu. İkili kısa süre konuşurken tartışma tatlıya bağlandı.

 

13 maçta 13 galibiyet

Cim Bom bu sonuçla liderlik koltuğuna oturken bu sezon Rams Park’ta oynadığı 13. Süper Lig karşılaşmasında 13. galibiyetini aldı. Puanını 66 yapan Cim Bom maç fazlasıyla liderlik koltuğunu Fenerbahçe’den aldı. Müsabakanın ardından sarı-kırmızılı futbolcular, taraftarı yanlarında çocuklarıyla selamladı. Bu sırada Mertens’in 2 yaşındaki oğlu Ciro öne çıktı. Taraftarların isteğiyle üçlü tezahüratını Ciro ile Mertens başlattı. Taraftarlar daha sonra Fernando Muslera ve Davinson Sanchez’in çocuklarını da tribüne çağırdı.

Sakatlıklar moral bozdu

Galatasaraylıları karşılaşmada üzen olaysa perşembe günü yapılacak Avrupa Ligi’ndeki Sparta Prag karşılaşması öncesi Kerem Aktürkoğlu ile Victor Nelsson’un sakatlanması oldu. İlk yarının sonunda sakatlanan Kerem Aktürkoğlu, ikinci yarının başında yerini Zaha’ya bıraktı. 56. dakikada bir pozisyon sonrası yerde kalan stoper Victor Nelsson da oyuha devam edemedi. Nelsson’un yerine oyuna Tete girdi.

İstanbul'un mahalle derbisi Karagümrük'ünİstanbul’un mahalle derbisi Karagümrük’ün

Mertens: Bu kadar büyük bir takıma geldiğimi bilmiyordum

Takımının ikinci golünü atan Dries Mertens, “Çok kolay değildi. İyi top oynayan bir takımla karşılaştık. Barış bir gol attı, sonra ikinci golü attık. Bir tane golümüz sayılmadı. Gollerden sonra iyi oynadık. Burada oynamaktan keyif duyuyorum. Buraya gelmeden önce bu kadar büyük bir kulübe geldiğimi bilmiyordum” dedi. Kolombiyalı savunmaçı Davinson Sanchez de şöyle konuştu: “Kendimizi iyi bir şekilde hazırladık. Oyunu kontrolümüz altına aldık ve golleri bulduk. Onların nasıl oynayacağını biliyorduk. İkinci yarıda bizi biraz daha zorladılar ama yine de fırsat bulduk. Attığımız goller sayesinde üç puanı aldık. Oynamaya her zaman hazır olmamız gerekiyor. Takım hazır ve iyi hissediyor. Takım her şeyi kazanmak istiyor. Bir sonraki maçı zamanı geldiği zaman düşünüyoruz. Eksiklerimizi düzeltmeye çalışıyoruz sadece.”

Okan Buruk, iyi bir rakibe karşı kazandıklarını söyledi.

Okan Buruk: Ana amacımız Türkiye şampiyonluğu

Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, yaptığı açıklamada “Maça oyun, konsantrasyon, taktik disiplin ve seyircimizin coşkusula birlikte çok iyi başladık. Rakibe çok net baskılar yaptık. Rakibimizin oyun kurmada neler yapacağını çok iyi biliyorduk. Bunlara net önlemler aldık. İlk yarıda baskılarla kazandığımız toplarla pozisyonlara girdik. Sadece ilk yarının sonlarına doğru kalemize geldiler” dedi. Buruk konuşmasına şöyle devam etti: “Oyun kurmada da doğru işler yaptık. Top daha fazla bizde kaldı. Girdiğimiz pozisyonlar ve gol beklentisiyle daha üstün bir oyun ortaya koyduk. Yetmemesi gerekiyordu. İkinci yarı biraz daha kendi kalitemizin altında oynadık. Zaha’nın geniş alanda bire birlerini düşündüm. O çok net bir şekilde ortaya çıkmadı. Rakibimizin baskıları ve pozisyonlar oldu. Rakibimizi mücadelelerinden ötürü tebrik etmek istiyorum. İyi bir kadroya sahipler.”

Taraftardan Sparta Prag maçında da destek istediğini belirten Buruk, “Kazanmak için oynuyoruz. Ben de bu işin başındaki insanım. Bu, benim başarım gibi gözükse de camiamızın başarısı. Benim görevim takımı hazırlamak, oyuncuları en iyi şekide sahaya çıkarmak. Bu anlamda oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum. Yüzde yüzlerini veriyorlar. Ligde çok iyi gidiyoruz. Play-off ve Şamoiyonlar Ligi ile birlikte 38-39 maç oynadık. Burada tüm camia bir hikaye yazmaya çalışıyoruz. Ana amacımız şampiyon olmak. 24. şampiyonluk bizim için çok önemli. Bir kupa daha kaldırmak istiyoruz. Türkiy Kupası’nda ve Avrupa’da devam ediyoruz. Süper Kupa oynayacağız. Önümüzde çok fazla kupa kazanma şansı var. Başkanımız, Yönetim Kurulumuz, hep birlikte bütünüz. Bu bütünlük bize inşallah başarıyı getirecek” diye konuştu.
Okan Buruk, Kerem Aktürkoğlu’nun ayağına darbe geldiği Victor Nelsson’u ise spazmı yüzünden oyundan aldığını söyledi. Cim Bom’un hocası Nelsson’un Sparta Prag karşılaşmasına yetişeceğini düşündüğünü belirtti.

Fenerbahçe- Galatasaray nefes kesti, efelenen Kanarya olduFenerbahçe- Galatasaray nefes kesti, efelenen Kanarya oldu

Çağdaş Atan: Oyuncularım perişan oldu

Başakşehir hocası Çağdaş Atan’sa “Oyuncularımı kutluyorum. Plana sadık kaldık. Maça çok iyi girdik. İlk golü yiyene kadar pozisyon vermedik. Amacımız toğu Nelsson’a getirip baskı uygulamaktı. Stoperimizin iyi kafaya çıkamaması, Lima’nın oyuncuyu kaçırmaması gerekiyordu. Basit gol yedik. İkinci yarı oyuncular reaksiyon verdi. Bir gol attık ama ofsayt çıktı. Galatasaray ve Fenerbahçe ile ilk yarıda oynadığımız maçlara göre güç farkını oyunla kapattık” dedi. TFF’nin planlamasına isyen eden Atan şunları söyledi: “Avrupa’ya gitmek istiyoruz. Bazı olumsuzluklar da vardı. İki tane stoper 120 dakika oynayıp bu maça çıktı. Üç gün sonra bizi maça çıkardılar. En azından fikir alışverişinde bulunabiliriz. Fransa’daki gibi 90 dakikanın sonunda penaltı atışlarıyla maçı bitirebiliriz. Oyuncuları bu kadar ezdirmenin anlamı yok. Biz Hatayspor ile oynadık, Hatay beş gün sonra oynuyor, biz üç gün sonra oynuyoruz. Oyuncularım perişan oldu.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.