Kayserispor, Ümraniyespor’u dipte bıraktı

Hafta içi Türkiye Kupası'na Fenerbahçe karşısında veda eden Kayserispor, kendi sahasında Ümraniyespor'u 3-1 yendi. Bu sonuçla Ümraniyespor ligin dibinde kaldı.

Spor 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kayserispor, kendi sahasında hata yapmadı ve Ümraniyespor'u puansız gönderdi.

Çağdaş Atan yönetimindeki Kayserispor, transfer yasağı olmasına karşın aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Hafta içi Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’ye yenilerek elenen sarı kırmızılılar kendi sahasında Süper Lig’in son sırasında bulunan Ümraniyespor’u konuk etti.
Karşılaşmanın ilk golü Kayserispor’dan geldi. Ev sahibi ekipten Thiam, Serkan Göksu ile mücadelesinde yerde kaldı. VAR’ın çağırdığı Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Thiam skoru 1-0’a getirdi. İlk yarının bu skorla betmesi beklenirken 45+2’de sahneye Ümraniyespor’un golcüsü Umut Nayir çıktı. Epureanu’nun kafayla vurduğu topu kaleci Bilal Bayazıt çizgi üzerinden çeldi. Dönen topu iyi takip eden Umut Nayir boş kaleye gönderdi.

Fenerbahçe'nin zafer gecesiFenerbahçe’nin zafer gecesi

İkinci yarıya golle başlayan yine Kayserispor oldu. 53. dakikada Emrah Başsan’ın ortasında Mensah’ın kafa vuruşu kaleci Berke Özer’in müdahalesine rağmen gol oldu. Bu dakikadan sonra Ümraniyespor beraberlik, Kalserispor farkı arttırmak için pozisyonlar buldu. Dk. 90+8’de Ümraniyespor’dan Sackey ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Bir dakika sonra ise İlhan Parlak’ın pasında Mane topu ağlara göndererek Kayserispor’a 3-1’lik üstünlüğü getirdi. Maçta bu sonuçla sona erdi. Karşılaşma sonrası Çağdaş Atan, ligde iyi bir konuma geldiklerini ve hedeflerinin ilk 6 olduğunu söyledi. Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, “Son maçımız olan İstanbulspor karşılaşmasının son saniyesine, son düdüğüne kadar bu ligde var olabilmek adına devam edeceğiz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.