Basketbolda 3-1 polemiği: Ergin Ataman derbiye gönderme yaptı

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray ile yapılan hazırlık maçında sarı kırmızılı taraftarları eliyle Fenerbahçe derbisinin skoru 3-1 yaparak selamladı. Fenerbahçeliler A Milli Takım hocası da olan Ataman'a büyük tepki gösterdi.

Spor 25 Eylül 2024
Ergin Ataman yaptığı işaretin ardından Galatasaray taraftarından büyük alkış aldı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan ve Panathinaikos’un Galatasaray’ı 85-56 mağlup ettiği maça Yunan takımının koçu Ergin Ataman damga vurdu. 2012-2017 yılları arasında Galatasaray’ı çalıştıran 58 yaşındaki koç, kulübe Basketbol Süper Ligi ve EuroCup şampiyonluğu kazandırmıştı. Maç öncesi Ataman’a Galatasaray kongre üye numarasının yazılı olduğu forma hediye edildi.

Karşılaşma bittikten sonra Ataman, Galatasaray taraftarlarını selamlayıp geçtiğimiz hafta sonu sarı kırmızılıların ezeli rakibi Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-1 mağlup ettiği karşılaşmaya atıfta bulunarak eliyle işaret yaptı. Maçı seyretmeye gelen sarı kırmızılılar bu harekete alkışlarla yanıt verdi.

Fenerbahçeli taraftarlardan tepki

Panathinaikos ile birlikte Türkiye A Milli Takımı’nı da çalıştıran Ergin Ataman’ın bu hareketi sosyal medyayı karıştırdı. Özellikle Fenerbahçeli taraftarar sosyal medya hesaplarından Türkiye Basketbol Federasyonu Hidayet Türkoğlu’nu etiketleyerek Ergin Ataman’ın görevden alınması çağrısı yaptı. Bazı kullanıcılar ise Fenerbahçe’ye çağrıda bulunarak Ergin Ataman görevde bulunduğu sürece A Milli Basketbol Takımı’na oyuncu gönderilmemesini istedi.

Avrupa Ligi'nin yeni formatında ilk sahne Galatasaray'ın: Rakip Lucescu'lu Yunanistan şampiyonuAvrupa Ligi’nin yeni formatında ilk sahne Galatasaray’ın: Rakip Lucescu’lu Yunanistan şampiyonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.