Kanlı mekan baskınından Sinan Ateş’i öldürenlerin avukatı çıktı: Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın da danışmanı

Kayseri'de cinayetle sonuçlanan eğlence mekanı baskınına Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın danışmanı Abdurrahman T.'nin adı karıştı.

Gündem 26 Eylül 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in sokak ortasında kurşuna dizilmesinin ardından gözler MHP camiasına çevrilmişti. Sinan Ateş cinayeti davasında 30 Eylül’deki duruşmaya günler kala dikkat çeken olaylar oluyor.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın danışmanı Abdurrahman T. Kayseri’de cinayetle sonuçlanan eğlence mekanı baskınında şüpheli olarak gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde geçen hafta ‘Zennube’ adlı eğlence mekanı silahlı bir grup tarafından basıldı. Baskında işletme müdürü Ahmet Ersoy öldü, mekan sahibi İsmail Mete yaralandı.

Gazeteci İsmail Saymaz HalkTV’deki köşesinde Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın danışmanlığını yapan Avukat Abdurrahman T.’nin adının saldırıya karıştığını anlattı. Abdurrahman T. aynı zamanda Sinan Ateş davasında tetikçi Eray Özyağcı’nin MHP’ye tahsisli araçla Ankara’dan İstanbul’a kaçırılmasında rol almakla suçlanan eski Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel’in de avukatı.

Şüpheli Abdurrahman T.’nin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Yazının ilgili kısımları şöyle:

“Geçen hafta Kayseri Kocasinan’da ‘Zennube’ adlı bir eğlence mekanının açılışında silahlar konuştu. İddiaya göre kavga hesap tartışmasından çıktı. Bir diğer iddiaya göre iki grup arasında husumet vardı. İşletme Müdürü Ahmet Ersoy hayatını kaybederken, mekanın sahibi İsmail Mete ise yaralandı. Dört şüpheli tutuklandı. Abdurrahman T. adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bu kişinin olaydan sonra saldırganları bağ evine götürdüğü ve silahların gömülmesine yardımcı olduğu ileri sürülüyor. Avukat Abdurrahman T., Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın danışmanı.

Aynı zamanda Sinan Ateş davasında, tetikçi Eray Özyağci’nin MHP’ye tahsisli araçla Ankara’dan İstanbul’a kaçırılmasında rol almakla suçlanan eski Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel’in avukatı.

Yüksel’in tutuklandığı 25 Eylül 2022 günü savcılık ifadesinde ve mahkeme sorgusunda avukat olarak Abdurrahman T. yanında bulundu. Abdurrahman T. soruşturma aşamasında savcılığa çok sayıda tahliye dilekçesi gönderdi. Ancak dilekçeleri karşılıksız kaldı. Tutuklananlardan Necip T. ise Mersin Toroslar Ülkü Ocağı’nın üyesi olarak biliniyor.

Acaba Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın danışmanı bu eğlence mekanının açılışına neden katıldı?

Birlikte olduğu grubun silah çekeceğini biliyor muydu?

Dört arkadaşı tutuklanan Abdurrahman T., siyasi bağlantıları sayesinde adli kontrolle bırakılmış olabilir mi?”

Sinan Ateş cinayetinde yeni rapor bir iddiayı bitirdi: Kurşunlar Eray Özyağcı'danSinan Ateş cinayetinde yeni rapor bir iddiayı bitirdi: Kurşunlar Eray Özyağcı’dan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.