Getir’in kontrolü Arap sermayesine geçti

Rekabet Kurumu, Abu Dhabi'nin ulusal varlık fonlarından Mubadala Investment Company'nin hızlı teslimat şirketi Getir'in kontrolünü devralma başvurusunu onayladı. Böylece şirketin tek kontrolü Mubadala'nın oldu.

Ekonomi 27 Eylül 2024
Yeni yapıda Getir'in kurucularının azınlık hissesi market ve yemek teslimatı işinde sürecek.

Rekabet Kurumu, Getir’in en büyük ortağı olan Abu Dhabi’nin ulusal varlık fonlarından Mubadala Investment Company’nin şirketin kontrolünü devralmak için yaptığı başvuruyu karara bağladı. Böylece Getir’in tek kontrolünün dolaylı olarak Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala tarafından devralınması işlemine izin verildi. Şirket haziran ayında kamuoyuyla yeniden yapılandırma sürecinde olduğunu paylaşmıştı.

İzinle şirketin market ve yemek teslimatı işlerine ilişkin çoğunluk ve kontrol hissesi Mubadala tarafından devralınacak. Yeni yapıda Getir’in kurucularının azınlık hissesi market ve yemek teslimatı işinde sürecek. Getir’in e-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerinin kontrolü Getir kurucularında kalmaya devam ederken çoğunluk hisseleri de Getir kurucularına geçecek.

Haziranda 250 milyon dolarlık yatırım almıştı

24 Haziran’da Getir kurucuları ile yabancı ortaklar arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlık sona ermiş, taraflar yeniden yapılandırma planı üzerinde uzlaşıp yola devam etme kararı almışlardı. Getir’den yapılan açıklamada “Hızlı market teslimat sektörünün öncüsü Getir bugün 250 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım sonrası stratejik bir yeniden yapılanmaya da giden Getir, bundan sonra her biri farklı pazar fırsatlarına odaklanan iki ayrı grup olarak faaliyetlerine devam edecek. İlk grup Getir’in Türkiye’deki online market ve yemek teslimatı hizmeti işine odaklanırken, ikinci grup ise Getir’in e-ticaret, finans, mobilite ve ABD’deki FreshDirect’in de olduğu diğer faaliyetlerini yürütecek” denilmişti.

Getir’de barış oldu, şirket iki gruba bölünüp yoluna devam edecekGetir’de barış oldu, şirket iki gruba bölünüp yoluna devam edecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.