Getir Avrupa ve ABD pazarından çekiliyor: Türkiye’ye odaklanacak

Pandemi dönemiyle birlikte dünyada pek çok noktada hizmet vermeye başlayan Getir gelirinin yüzde 7’sini oluşturan Avrupa ve ABD pazarından çekileceğini duyurdu. Şirket ana pazarı olan Türkiye'ye odaklanacağını bildirdi.

Ekonomi 29 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Getir'in ABD'de satın aldığı FreshDirect ise hizmet vermeye devam edecek.

Türkiye’nin önde gelen girişimlerinden hızlı teslimat şirketi Getir ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şirket Türkiye pazarındaki çalışmalarına odaklanmak için Avrupa ve ABD’den çekileceğini açıkladı. Getir’in ABD’de satın aldığı FreshDirect ise hizmet vermeye devam edecek. Getir Türkiye dışında halihazırda İngiltere, Hollanda, Almanya ve ABD’de hizmet veriyor. Şirket bu sayılan tüm ülkelerden çekilecek ve Türkiye’de hizmet vermeye devam edecek. Yapılan açıklamada İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’nin, Getir’in gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturduğu ifade edildi. Şirket İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’deki tüm çalışanlarına bugüne kadarki gayretli ve özverili çalışmaları için de teşekkür etti.

Getir’in geçen hafta başında Almanya’daki 1.800 çalışanını işten çıkardığı ve 15 Mayıs itibariyle Almanya’dan tamamen çekileceği basına yansımıştı. Bir dönem yaklaşık 12 milyar dolar değere sahip olan market teslimat uygulaması Getir daha önce İspanya, Fransa, Portekiz ve İtalya’dan çekilmişti. Buna paralel olarak Getir’in büyük hissedarı Abu Dabi fonu Mubadala’nın ve G Squared’den yeni bir finansman sağladığı belirtiliyor. Şirket bu finansmanı Türkiye’deki işlerinde rekabetçi konumunu güçlendirmek için kullanacak.

Getir Almanya’dan tamamen çekiliyor: Sırada başka ülkeler de varGetir Almanya’dan tamamen çekiliyor: Sırada başka ülkeler de var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.