Fenerbahçe ve Galatasaray farklı başladı, Beşiktaş’ın boynu bükük kaldı

Kadınlar Basketbol Ligi'nde sezon açıldı. Fenerbahçe ve Galatasaray lige farklı galibiyetlerle girerken Beşiktaş ise Bodrum deplasmanında mağlup oldu.

Spor 28 Eylül 2024
Galatasaray lige galibiyetle başladı.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 45’inci sezon aynı gün oynanan üç maçla başladı. Günün ilk maçında Galatasaray, Tarsus Spor’a konuk oldu. İlk çeyreği 21-15 önde geçen sarı-kırmızılılar ikinci periyotta vites artırarak devre arasına 42-23 üstün gitti. Skor avantajını koruyan sarı-kırmızılılar son çeyreğe 60-42 önde girerken maçtan da 77-57 galip ayrıldı. Cim-bom’da Fraser 19, Jisu Park 16 sayı üretti. Tarsus’ta ise Hurt 18 sayıyla oynadı.

Fenerbahçe son çeyrekte açıldı

Ligin son şampiyonu Fenerbahçe ise açılışı Ataşehir’de BOTAŞ karşısında yaptı. Çekişmeli geçen maçın ilk çeyreğini BOTAŞ 19-17 üstün geçti. İkinci çeyrekte öne geçen sarı-lacivertliler soyunma odasına 38-36 önde girdi. İki takımın yakın takip içerisinde sürdürdüğü oyunda son periyoda ev sahibi ekibin 49-46 üstünlüğüyle geçildi. Fenerbahçe, son 10 dakikada hücum ve savunmada ayrı bir seviyeye çıktı. Fenerbahçe, kusursuza yakın oynadığı son periyodun ardından maçtan 81-56 galip ayrıldı. Fenerbahçe’de Meesseman 18, Badiane ise 17 sayı üretti. Maçın en skoreri ise BOTAŞ’ın 25 sayı üreten oyuncusu Cave oldu.

Beşiktaş, Bodrum’da kayıp başladı

Günün son maçında Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek iki ekipten Bodrum Basketbol ve Beşiktaş karşılaştı. Maça iyi başlayan siyah-beyazlılar ilk çeyreği 26-20 önde tamamladı. İkinci periyot Bodrum Basketbol oyun üstünlüğünü ele aldı ve devre arasına 44-38 üstün gitti. İkinci yarıda da farkı açan ev sahibi son 10 dakikasına 65-53 önde girdiği maçtan 82-74 galip ayrıldı. Bodrum’da Juskaite 18, Krajisnik ise 17 sayı üretti, maçın en skoreri ise Beşiktaş’ta 25 sayıyla oynayan Winterburn oldu.

Galatasaray'da 'çift forvet'le başlayan rüya kabusla bittiGalatasaray’da ‘çift forvet’le başlayan rüya kabusla bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.