İstanbul Modern’de rekor: Üç sergiyi bir ayda 85 bin kişi gezdi

İstanbul Modern ziyaretçi rekoru kırdı. Müzeyi eylül ayı boyunca 85 bin kişi gezdi. Sanatseverle, Japon sanatçı Chiharu Shiota’nın sergisi başta olmak üzere Olafur Eliasson ve Ozan Sağdıç’ın sergilerine büyük ilgi gösterdi.

Kültür Sanat 1 Ekim 2024

Sonbaharla birlikte kent hayatı da canlanıyor. Bunun en son örneği İstanbul Modern’in eylül ayında kırdığı ziyaretçi sayısı rekoru. Devrin görsel belleği Ozan Sağdıç’ın fotoğraflarından oluşan sergi, çağdaş sanatçı Olafur Eliasson’un Türkiye’deki ilk sergisi ve Japon sanatçı Chiharu Shiota’nın yeni sergisine ev sahipliği yapan müzeyi eylül ayında 85 bin kişi gezdi.

Türkiye fotoğraf tarihinin en önemli isimlerinden Ozan Sağdıç’ın Fotoğrafçının Tanıklığı adlı sergisi dünyada fotoğrafın en yaygın türlerinden biri olan belgesel fotoğrafa odaklanıyor. Türkiye’nin 1950’lerden itibaren sosyal, politik, ekonomik, kültürel ve görsel tarihine de ışık tutmayı amaçlayan sergi 20 Ekim’e kadar görülebilir.

İskandinavya’dan ve Japonya’dan iki sergi

Tüm dünyada gerçekleştirdiği projeler ve yapıtlarıyla büyük ilgi gören sanatçı Olafur Eliasson’un Senin Beklenmedik Karşılaşman başlıklı sergisi ise 7 Haziran’dan bu yana izleyiciyle buluşuyor. Eliasson doğanın ve algının sınırlarını sorgulayan bu sergide ışık, su ve hareket gibi unsurları kullanarak izleyicilere sürprizli deneyimler sunuyor. Sergi sanatçının 30 yıllık kariyerinden kapsamlı bir seçkiye ev sahipliği yapıyor.

Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100’üncü yıldönümü vesilesiyle Chiharu Shiota’nın sergisi İstanbul Modern’de.

Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100’üncü yıldönümü vesilesiyle açılan Chiharu Shiota’nın Dünyalar Arasında sergisi açıldığı günden beri yoğun ilgi görüyor. Sanatçının, sergi salonunu ağ benzeri kırmızı ipliklerle sardığı büyük ölçekli yerleştirme, kişisel ve kolektif hafızayla ilişkilendirilmiş bireysel hikâyeleri keşfetme imkânı sunuyor.

Japon sanatçı Chiharu Shiota, dünyayı ipliklerle örüyorJapon sanatçı Chiharu Shiota, dünyayı ipliklerle örüyor

Olafur Eliasson İstanbul Modern'den sesleniyor: Sanat da dünya da yetişkin bakış açısından kurtulmalıOlafur Eliasson İstanbul Modern’den sesleniyor: Sanat da dünya da yetişkin bakış açısından kurtulmalı

Her kapağın bir hikayesi var, bu sergide söz tasarımcılardaHer kapağın bir hikayesi var, bu sergide söz tasarımcılarda

90 yıllık çınar Ozan Sağdıç Türkiye tarihini anlatıyor90 yıllık çınar Ozan Sağdıç Türkiye tarihini anlatıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.