Rojin Kabaiş dört gündür kayıp: Telefonu Ankara’ya gönderildi

Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları dördüncü gününde. Rojin'in Van gölü sahilinde bulunan telefonu incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi.

Gündem 1 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

Van’da 27 Eylül’de kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları dördüncü gününde. Van Gölü sahilinde bulunan Kabaiş’e ait cep telefonu incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi.

Arama çalışmalarının yapıldığı alanda Rojin’in ailesinin bekleyişi de sürüyor. Kaybolmadan önce en son annesi ile konuştuğu bilinen Rojin’in annesi Aygül Kabaiş bilgisine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

Polis merkezinde anneye Rojin’in bir ilişkisinin ve ailenin husumetlisinin olup olmadığı gibi sorular soruldu.

Gazete Duvar’dan Kadir Cesur’un haberine göre Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesi Van Gölü kıyısında geniş bir arazi üzerinde yer alıyor. Üniversitenin kıyı şeridindeyse oturma alanları ve yürüyüş yolu var. Üniversite yerleşkesi ile bitişiğindeki Bardakçı Mahallesi’ni bir duvar ayırıyor. Duvarın göl kıyısındaki bitimi isi tel örgülerle tamamlanıyor. Daha önce göl suyunun yüksekliğinden dolayı kampüs içinden Bardakçı Mahallesi’ne giriş çıkış mümkün değilken göl suyunun çekilmesiyle birlikte kampüs ve mahalle arasındaki sınır da kalktı.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre de Rojin Kabaiş en son bu sınıra doğru yürürken görüntülendi.

Köyde arama yapıldı

Cesur’un aktardığına göre Bardakçı Mahallesi’nde yaşayanlar köy içinde de polis ekiplerinin arama çalışması yaptığını söyledi.

Ayrıca arama çalışmalarının başlatıldığı ilk günden yana köye giriş çıkış yapan en az 400 araç tespit edildi ve yapılan incelemelerde şüpheli bir duruma rastlanmadı.

Rojin’in telefonu Ankara’ya yollandı

Rojin Kabaiş’in Van Gölü sahilinde telefonuyla birlikte kulaklığı, keki ve suyu bulunmuştu. Soruşturmaya katkı sunması beklenen telefonun içindeki bilgilere ekran kilidi nedeniyle ulaşılamadı. Bunun üzerine Rojin Kabaiş’e ait telefonun incelenmek üzere Ankara’ya gönderildiği öğrenildi.

Soruşturma devam ediyor.

Van üç gündür Rojin'i arıyor: Baba Kabaiş 'Getirdiğim gün çok sevinmişti' dediVan üç gündür Rojin’i arıyor: Baba Kabaiş ‘Getirdiğim gün çok sevinmişti’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.