‘YRP adaylarını son anda geri çekecek’ iddiasına cevap: Ne münasebet!

İktidar cephesinden yükselen ‘YRP son anda adaylarını geri çekecek’ teorisini YRP Lideri Fatih Erbakan sert bir dille yalanladı ve bu kez iktidarı sadece ekonomi üzerinden değil İsrail politikalarıyla da eleştirdi.

Siyaset 17 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Erdoğan isim vermeden YRP'ye yüklendi: İzin vermeyizErdoğan isim vermeden YRP’ye yüklendi: İzin vermeyiz

Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi (YRP) Mart sonunda yapılacak yerel seçimler öncesinde Ak Parti ile mesafesini açmaya devam ediyor.

YRP’nin tüm illerde aday çıkarması üzerine başlayan gerginlik, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın iktidarı ekonomi, özellikle de emeklilerin durumu üzerinden eleştirmesiyle artmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bize seçim kaybettirmeye çalışıp da gölgemizde yürüyenlere izin vermeyiz” demesine kadar varmıştı.

İki parti arasında tansiyon yükseliyor

Erdoğan’ın bu sözüne “Kimsenin gölgesinde değil Milli Görüş’ün çizgisindeyiz” yanıtı veren Erbakan, dün iktidar cephesinden kendi partisi aleyhine yükselen bir iddiaya daha sert bir dille cevap verdi.

Ay başında AK Parti’nin eski Tokat Milletvekili Resul Tosun YRP’nin yerel seçimler için gösterdiği adayları son anda geri çekip Ak Parti’yi destekleyeceğini ileri sürmüş, “Bu bir iddia mı yoksa bilgi mi?” sorusuna da “Bilgi. Elimde isim isim listeler var” diye yanıt vermişti. Bu iddia iktidara yakın medya kuruluşlarında geniş yankı uyandırmış, iki parti arasındaki gerilim unsurlarından biri haline gelmişti.

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün partisinin Van’ın Beşyol meydanında düzenlediği mitingde iktidarı bu kez sadece ekonomi başlığı altında değil birçok yönden eleştirdi ve bu iddiaya sert çıktı.

Kayyum uygulamalarına eleştiri

Erbakan, daha önce milli görüş belediyeciliği ile tanışan illeri yeniden refah belediyeciliğine kavuşturacaklarını kaydederek, “Milletimiz neden yeniden refaha koşuyor? Batı illerinde rantçı belediyecilikten bıkmış. Doğu illerinde kayyum belediyeciliğinden bıkmış, örgütçü belediyecilikten bıkmış, istediği hizmeti alamıyor. Van’da en basit bir asfaltı döküpte bir çevre yolunu bile 20 seneden beri yapamamışlar. Ulaşım sıkıntılı. İşsizlik almış başını gitmiş. İhmal edilmiş, geri kalmış” dedi.

İsrail ile ticaretin sürmesinden vurdu

Gittikleri her yerde vatandaşların Gazze’yi sorduğunu anlatan Erbakan şöyle konuştu:

” Yetki, sorumluluk sahibi olanlar maalesef konuşuyorlar. Konuşmaktan ve kınamaktan başka bir şey yaptıklarını görmüyoruz. Yaptırım yok. Somut adım adam yok. Halen daha Türkiye ile ticaret İsrail’e devam ediyor, halen ihracat devam ediyor. Türkiye’nin limanlarından gemiler İsrail’e çelik taşımaya, yedek parça taşımaya çimento taşımaya, dikenli tel taşımaya, gübre taşımaya devam ediyor.

Bize yakışıyor mu? 6 asır dünyaya adalet götürmüş dünyada zulme ortadan kaldırmış Osmanlının torunlarıyız biz. Bize yakışıyor mu zalim katil, Siyonistlere bu ticareti yapmak bize mi kaldı? TÜİK’in resmi verileriyle konuşuyorum. TÜİK’in belgelerini gazeteciler ortaya koydular. Medyada var, sosyal medyada var. 7 Ekim’den bugüne kadar Türkiye’den İsrail’e 8 milyon lira değerinde dikenli tel ihraç edilmiş dikenli tel. Gazetelerde, TRT Haber’in haberlerinde ne diyor? İsrail, Ramazan’da Müslümanlar Mescid-i Aksa’ya giremesin diye, ‘Mescid’i Aksa’nın etrafını dikenli tellerle çeviriyor’ diyor. İşte Müslüman kardeşlerimizin Mescid-i Aksa’ya girmesine engelleyen o dikenli teller Türkiye’den gidiyor Türkiye’den. Böyle rezalet olur mu Allah aşkına? Yazıklar olsun diyor, yazıklar olsun şu mübarek günlerde bir damla suyu fazla gören oradaki yavrulara bu İsrail’e bu malları gönderenlere yazıklar olsun diyor. Bunu gören milletimiz neden Yeniden Refah’a koşuyor. Milli Görüşün Erbakan Hoca’nın dış politikasını çok iyi hatırlıyor da onun için.”

‘Kazandırmak zorunda değiliz’

Erbakan konuşmasında Türkiye’nin İsrail’den büyükelçisini geri çekmesini, İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılmasını, tüm liman ve havaalanlarının İsrail’e yasaklanmasını ve İsrail ile tüm ticari ilişkilerin sonlandırılmasını istedi.

Hiçbir şekilde seçim bölgelerinde adaylarını çekme gibi bir durumun söz konusu olmadığını da belirten Erbakan, “Seçime yakın zamanda siz adaylarınızı bazı yerlerde geri çekecek misiniz? Ne münasebet. Ellerinde bir malzeme kalmamış, millete bir şey anlatamıyor, milletten destek alamıyor, milletten oy alamıyor, nereye gitse emekli, memur, işçi, çiftçi tepki gösteriyor. Nereye gitse Gazze’yi soruyorlar. ‘İsrail ile neden ticarete devam ediyorsunuz’ diyorlar. Bu tabloyu manzarayı görüyor. Anketlere bakıyor. Oylar kartopu gibi eriyor.

Gelmiş Yeniden Refah adayını geri çekecekmiş de bize destek olacakmış. Ne münasebet. Herkes çalışacak, herkes millete kendisini anlatacak, hizmet yarışına girecek ve milletimiz özgür iradesiyle kimi istiyorsa onu seçecek. Kimse kimseye kazandırmak veya kaybettirmek mecburiyetinde değil. Herkes kendi gücüyle gelecek.”

Fatih Erbakan: Yüzde 20'nin üzerinde oy alacağızFatih Erbakan: Yüzde 20’nin üzerinde oy alacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.