EuroCup’taki Türk derbisini Bahçeşehir, BGM’deki ilk maçını Galatasaray kazandı

EuroCup'ta oynanan Türk derbisinde Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş'ı mağlup etti. Basketbol Gelişim Merkezi'ne taşınan Galatasaray yeni salonunda açılışı zaferle yaptı. Aliağa ve Manisa da deplasmanda kazandı.

Spor 1 Ekim 2024
Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş karşısında güldü.

EuroCup A Grubu’nun ikinci hafta maçı Türk derbisine sahne oldu. Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş’ı Sinan Erdem Spor Salonu’nda ağırladı. Maça 6-0’lık seriyle giren ev sahibine Beşiktaş’ın yanıtı 11-0’la geldi. Periyodun devamında ipleri yeniden eline alan Bahçeşehir ilk 10 dakikayı 23-21 önde geçti.

İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başlasa da öne atılan Bahçeşehir Koleji bir anda 11-0’lık seri yakaladı. Skor avantajını devre sonuna kadar sürdüren ev sahibi ekip soyunma odasına 47-32 üstün gitti. İkinci yarıda da rakibine göre daha baskın bir oyun oynamayı sürdüren Bahçeşehir periyodun ortalarında farkı 20’ye kadar yükseltti, son 10 dakikaya da 67-46 önde girdi. Son çeyrekte de tempoyu düşürmeyen ev sahibi ekip maçtan 87-66 galip ayrılan taraf oldu.

Bahçeşehir’de Marko Simonovic 14 sayı 5 ribaunt üreterek galibiyette önemli bir rol oynadı. Şehmus Hazer 13 sayı, 2 asist; Jaleen Smith 12 sayı, 5 asist; Tai Odiase 12 sayı, 7 ribaunt ve Tyler Cavanaugh 12 sayı, 4 ribaunt buldu. Beşiktaş’ta ise Conor Morgan 15 sayı, 6 ribaunt üreterek maçın en skorer ismi olsa bu performans galibiyete yetmedi.

Bahçeşehir Koleji EuroCup’ta bir sonraki maçında 9 Ekim Çarşamba günü İspanyol Gran Canaria’ya konuk olacak. Beşiktaş ise organizasyonun sonraki haftasında 9 Ekim Çarşamba günü İsrail ekibi Hapoel Shlomo Tel Aviv’le sahasında karşılaşacak.

Galatasaray’dan BGM ve BCL’ye zaferle başlangıç

Galatasaray yüksek skorlu geçen maçı kazandı.

Türkiye’yi Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Galatasaray yeni taşındığı Basketbol Gelişim Merkezi’ndeki ilk maçına bu sezon iddialı bir kadro kurarak dikkatleri üzerine çektiği Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde çıktı. Eski Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine yapılan BGM’de Almanya temsilcisi Rasta Vechta’yı ağırlayan sarı-kırmızılılar çok iyi başladığı ilk çeyreği 30-13 önde tamamladı ve soyunma odasına da 56-33 üstün gitti.

Yüksek skorlu seyreden maçın ikincim yarısında da vanalar kısılmadı. Son 10 dakikaya 78-62 önde giren Galatasaray maçtan da 103-91’lik skorla galip ayrıldı. Kazanan tarafta Otis Livingston 21 sayı, 9 asistlik performansıyla öne çıktı. Rasta Vechta’da ise Jayden Gardner 18, Justin Robinson 17 sayı  üretti.

Aliağa ve Manisa’dan deplasman zaferleri

Günün bir diğer Basketbol Şampiyonlar Ligi maçında King Szczecin takımıyla Polonya’da karşılaşan Aliağa rakibini 85-70 mağlup etti. Karşılaşmayı 19’ar sayı ile tamamlayan Aliağa’dan Wesley van Beck ile ev sahibi ekipten Przemyslaw Zolnierewicz müsabakanın en skorer isimleri oldu.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin H Grubu’nda ise Manisa Basket, Murcia’ya konuk oldu. Maçın ilk periyodunu 22-21 üstün tamamlayan Manisa Basket devreyi de 44-42 önde bitirdi. Son periyoda 66-63 üstünlükle giren Murcia son periyotta farkı 10 sayıya (81-71) çıkarmasına rağmen Manisa Basket,bitime yedi saniye kala 85-84 üstünlük kurdu. Normal süresi 85-85 eşitlikle biten müsabakanın ilk uzatma periyodunda daha etkili oynayan Manisa Basket karşılaşmadan 103-97 galip ayrıldı. Ev sahibi ekipte Dylan Ennis’in 23 sayı ile oynadığı müsabakada Manisa Basket’te Saben Lee 36 sayı atarak müsabakanın en skorer ismi oldu.

Okan Buruk disipline sevk edildi: Üç ila yedi maç arası ceza yoldaOkan Buruk disipline sevk edildi: Üç ila yedi maç arası ceza yolda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.