Jose Mourinho’nun ‘beğendiği’ hakem Galatasaray’ın maçında

Süper Lig'de sekizinci hafta hakemleri açıklandı. Jose Mourinho'nun beğendiğini söylediği Mehmet Türkmen Galatasaray'la Alanyaspor arasında oynanacak maça atandı.

Spor 2 Ekim 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Galatasaray ile Alanyaspor arasında oynanan maçı Mehmet Türkmen yönetecek.

Süper Lig’de sezonun dikkat çeken hakemlerinden Mehmet Türkmen şimdiden adından fazlasıyla söz ettirdi. Beşiktaş’ın sahasında Antalyaspor’u 4-2 yendiği maçla gündem olan, yedi yıl önce ATV’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılmasıyla hatırlanan Türkmen Fenerbahçe’nin Alanyaspor’u konuk ettiği maçın ardından yeniden gündeme gelmişti.

Süper Lig dördüncü haftasında oynanan söz konusu maçın ardından Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho 32 yaşındaki Türkmen için “Hakem 30 yaşında, çok üst seviye. Gerçekten tebrik ederim” demişti. Bu söylemin ardından beşinci hafta maçlarına atanmayan hakem için “MHK cezalandırdı” yorumları yapılmıştı. Ancak Türkmen beşinci hafta ile altıncı hafta arasında oynanan Süper Lig erteleme karşılaşmalarından Trabzonspor-Kayserispor mücadelesini yönetmişti.

O Türkmen sekizinci haftada bir başka büyük takımın maçında görev alacak. Ligin 19 puanlı lideri Galatasaray milli araya gitmeden önce sahasında Alanyaspor’u konuk edecek. Mehmet Türkmen bu maçta düdük çalacak. Türkmen’in kariyerinde daha önce Galatasaray maçı bulunmuyor. Alanyaspor maçlarında bir kez düdük çalan hakemin yönettiği bu maç Alanya aleyhine sonuçlanmıştı.

Metin Öztürk: Bir Survivor'cının lafıyla TFF hareket etmezMetin Öztürk: Bir Survivor’cının lafıyla TFF hareket etmez

Haftanın dikkat çeken bir diğer mücadelesi Gaziantep FK-Beşiktaş maçındaysa düdük Muhammet Ali Metoğlu’nda olacak. Süper Lig’in yeni hakemlerinden Metoğlu da kariyerinde ilk kez bir Beşiktaş maçı yönetecek.

İşte haftanın hakemleri:

Rizespor-Antalyaspor: Burak Pakkan
Kasımpaşa-Bodrum FK: Direnç Tonusluoğlu
Göztepe-Sivasspor: Ali Şansalan
Başakşehir-Kayserispor: Yasin Kol
Hatayspor-Trabzonspor: Kadir Sağlam
Konyaspor-Eyüpspor: Erkan Özdamar
Adana Demirspor-Samsunspor: Alper Akarsu
Galatasaray-Alanyaspor: Mehmet Türkmen
Gaziantep FK-Beşiktaş: Muhammet Ali Metoğlu

Okan Buruk disipline sevk edildi: Üç ila yedi maç arası ceza yoldaOkan Buruk disipline sevk edildi: Üç ila yedi maç arası ceza yolda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.