Galatasaray voleybolda atağa kalktı

Son sezonlarda kadın voleybolunda geriye düşen Galatasaray, İlkin Akyol ile Ayçin Akyol'un sözleşmesini uzattı. Gelecek sezon için Alexia Carutasu ve Yasemin Güveli ile söz kesti.

Spor 1 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Alexia Carutasu bir dönem forma giydiği Galatasaray ile tekrar anlaşmaya vardı.

Önümüzdeki yıl iddialı bir takım kurmak isteyen Galatasaray, transfer çalışmalarına erken başladı. İç transferde İlkin Aydın ve Ayçin Akyol’la sözleşme uzatan sarı-kırmızılılar, önümüzdeki sezon için Yasemin Güveli ve eski oyuncusu Aleksia Karatasu’yla da söz kesti.

Eczacıbaşı’ndan olaylı bir şekilde ayrılıp Çukurova’yla sezon sonuna kadar kısa süreli sözleşme imzalayan Yasemin Güveli, önümüzdeki sezon için sarı-kırmızılılarda anlaştı. 25 yaşındaki milli voleybolcuyla birlikte Galatasaray, orta oyuncu rotasyonunu iki yerliden oluşturup yabancı sınırında elini rahatlatmayı planlıyor.

Galatasaray Ayçin Akyol'la iki sene sözleşme uzattıGalatasaray Ayçin Akyol’la iki sene sözleşme uzattı

Alexia Carutasu Galatasaray’a dönüyor

Sarı-kırmızılılar eski oyuncusu Alexia Carutasu’yla da her konuda anlaştı. 2021-22 sezonunda da parçalı formayla mücadele eden pasör çaprazıyla Galatasaray prensip anlaşmasına vardı. Transferin gerçekleşmesi için oyuncunun kulübü Vakıfbank’ı ikna etmesi bekleniyor. Türk pasaportu da bulunan Rumen oyuncu, Galatasaray’da kiralık geçirdiği sezonda çok etkili bir performans sergilemişti. Vakıfbank’a döndükten sonra forma şansı bulmakta zorlanan Alexia, eski başarılı günlerine dönüp Filenin Sultanları kadrosuna girebilmek için cim-bom’a dönmeye sıcak bakıyor.

İlkin Aydın Galatasaray'la iki sene dahaİlkin Aydın Galatasaray’la iki sene daha

İlkin Aydın iddialı kadro sözüyle ikna edilmişti

Geçtiğimiz yaz ayları transfer yapmakta geç kalan Galatasaray’da mevcut sezon kötü başlamıştı. Bir dönem küme düşme hattına kadar gerileyen takım her ne kadar toparlansa da taraftarın tepkisi yönetimi harekete geçirdi. Vakıfbank’ın İlkin Aydın’a ilgi göstermesi sonrası çalışmaları hızlandıran Galatasaray, milli voleybolcuyla Dursun Özbek’in bizzat katıldığı bir törende kontrat yeniledi. İlkin Aydın’ı iyi bir takım kurma sözüyle ikna eden Galatasaray yöneticileri, genç yıldızına verdiği sözü tutmak adına çalışmalar yapmayı sürdürüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.