Galatasaray’dan süper başlangıç: VakıfBank’a set vermedi

Sultanlar Ligi'nin açılış maçı Galatasaray ve VakıfBank arasında oynandı. Sarı-kırmızılılar VakıfBank'ı set vermeden 3-0 mağlup ederek Sultanlar Ligi'ne harika bir başlangıç yaptı. Cim-bom, güçlü rakibini 22 maç sonra ilk kez yendi.

Spor 5 Ekim 2024
Galatasaray sezona VakıfBank galibiyetiyle başladı.

Sultanlar Ligi’nde yeni sezon Galatasaray’ın Giovanni Guidetti yönetimindeki VakıfBank’ı Burhan Felek Voleybol Salonu’nda konuk ettiği maçla başladı. Sarı-kırmızılılar maça Bongaerts – Alexia – İlkin – Lazovic – Yasemin – Timmermann ilk altısıyla başlarken VakıfBank’ın tercihi Sıla – Van Ryk – Markova – Derya – Zehra – Yuan şeklinde oldu. Sakatlığı bulunan milli pasör Cansu Özbay yedek oyuncular arasında yer aldı.

Galatasaray, çok iyi başladığı ilk sette 17-11 öne geçince Cansu Özbay oyuna dahil oldu. Buna karşın kalan dilimde de etkili oyununu sürdüren sarı-kırmızılılar Yasemin Güveli’nin blok sayısıyla ilk seti 25-21 kazanarak maçta 1-0 öne geçti.

İkinci set daha dengeli seyrederken son dilime 18-18’lik eşitlikle girildi. Bu sekansta Alexia’nın Van Ryk’ı bloklayarak takımına kazandırdığı sayı sonrası üstünlüğü ele alan Galatasaray etkili oyununu sürdürüp ikinci seti İlkin’in son sayısıyla 25-22 kazanıp durumu 2-0’a getirdi.

Son sette rakibine hiç şans tanımayan Galatasaray üçüncü seti 25-15, maçı da 3-0 kazanarak Sultanlar Ligi’nde galibiyetle başladı. Sarı-kırmızılılarda Katarina Lazovic 15, Alexia Carutasu 14 ve İlkin Aydın 9 sayıyla oynadı. VakıfBank’a karşı tam 22 maç sonra ilk kez kazanan sarı-kırmızılılar bundan önceki son galibiyetini 9 Nisan 2017 tarihinde almıştı.

Maçın ardından mikrofonlara konuşan Galatasaray pasör çaprazı Alexia Carutasu, “Harika bir maçtı. Sanırım bunu kimse beklemiyordu ama 3-0 kazandığımız için çok mutluyum. Evime döndüğüm için çok mutluyum. Bu harika kızlarla ve taraftarlarla tekrar bir araya geldiğim için çok mutluyum” yorumunda bulundu.

Aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Sigorta Shop-Sarıyer Bld, 3-2
Nilüfer Bld-Bahçelievler Bld, 1-3
Eczacıbaşı-Aras Kargo, 3-0
Kuzeyboru-Aydın BŞB, 3-0
THY-Fenerbahçe, 0-3
Beşiktaş-Zeren, 3-1

Galatasaray'da kuruluşun 119'uncu yıl dönümü kutlandıGalatasaray’da kuruluşun 119’uncu yıl dönümü kutlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.