Eda Erdem 2028 Los Angeles’ta da olmak istiyor

Fenerbahçe'nin heykeli dikilen, parklara ve sokaklara ismi verilen kaptanı Eda Erdem yeni sezon hedeflerinden bahsetti. Erdem ayrıca 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda da milli takım kadrosunda olmak istediğini söyledi.

Spor 10 Ekim 2024
Eda Erdem Cumhuriyet'e konuştu.

Yalnızca Türk voleybol tarihinin değil Türk spor tarihinin en ikonik isimlerinden biri olan Eda Erdem Fenerbahçe’yle 17. sezonuna girdi. 8 Mart’ta stadyumun önüne heykeli dikilen, geçenlerde de Ataşehir Atatürk Mahallesi’nde bir parka ismi verilen kaptan sezon öncesi açıklamalarda bulundu.

Filenin Sultanları’nın da kaptanlığını yapan ve Paris’te takıma önderlik isimlerden biri olan Eda “Gördüğüm ilgi ve değerden dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyorum, çok minnettarım. Bunların hepsine voleybol sayesinde, spor sayesinde ulaştım. Öncelikle Fenerbahçe’ye, milli takımdaki arkadaşlarıma, bu kariyerde bana yardımcı olan antrenörlerime çok teşekkür etmek istiyorum. Gördüğüm değer gerçekten paha biçilemez. Daha ne olabilir dediğim zaman yeni bir şey çıkıyor. Bunların hepsine spor sayesinde ulaştım. Ben de bir zamanlar onlar gibi genç bir sporcuydum. Kendime bir hayal, hedef koymuştum. Başarılı ve ülkesini en iyi şekilde temsil eden bir kadın sporcu olmak istiyordum. Hedeflerime adım adım ilerleyip asla pes etmedim. Önüme çıkan hiçbir zorluğu umursamadım kendime inandım ve her zaman çok sıkı çalıştım. Günün sonunda da şu an hala aktif bir şekilde kariyerime en iyi şekilde devam ediyorum” dedi.

Ataşehir'deki Eda Erdem Parkı açıldıAtaşehir’deki Eda Erdem Parkı açıldı

Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan sarı-lacivertlilerin deneyimli ismi “Gençlere ‘Asla pes etmeyin. Öncelikle bir hedef belirleyin. Kendinize inanın ve kendinizi dinleyin. Asla çalışmaktan vazgeçmeyin. Belki ilk seferde başaramayacaksınız ama sürekli denedikten sonra, aslında bir yerden sonra başardığınızı göreceksiniz’ demek istiyorum.  Gençlerin beni idol olarak görmesi üstümde baskı oluşturmuyor. Yıllardır üst seviyede spor yapıyorum, sorumluluklarımızın bilincindeyim. Öncelikle voleybolu, takım arkadaşlarımı çok seviyorum, Türk sporuna hizmet etmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Hiçbir şekilde baskı yok aksine bu gördüğüm ilgi alaka beni çok daha fazlasına yapmaya itiyor” diye konuştu.

Eda 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda olmak isteyip istemediğiyle alakalı soruya “2028 Los Angeles Olimpiyatları’nı izlemeyi, orada olmayı çok isterim. Dört sene sonrasını konuşmak için daha erken ama her şey olabilir” diye yanıt verirken bu sezonki hedefleriyle ilgili “Oynadığımız bütün kulvarlarda final oynamak ve şampiyonluğa uzanmak istiyoruz. Yeni gelen ve tecrübeli isimlerle beraber uyum yakalayarak güçlenen bir takım olduk. Antrenörümüzle çok iyi bir ilişkimiz var. En kısa sürede maçların başlamasını, takım olarak sahada mücadelemizi herkese göstermek istiyoruz” dedi.

Galatasaray'dan süper başlangıç: VakıfBank'a set vermediGalatasaray’dan süper başlangıç: VakıfBank’a set vermedi

Fenerbahçe bu sezon yeni koçu Marco Fenoglio ile yola çıkacak. Fenoglio ile alakalı konuşan Eda “Fenoglio çalışmayı çok seven, bizi sahada yüzde yüzümüzü yapmaya iten bir antrenör. Her zaman her idmanında yüzde yüzle yapılması gerektiğine inanan bir antrenör. Buna kesinlikle katılıyoruz çünkü lig çok kuvvetli, rakiplerimiz çok iyi ve bizim her zaman iyi bir voleybol sergilememiz gerekiyor. Fenoglio ile çalışmaktan çok mutluyuz” dedi. Kaptan sözlerini taraftarın itici güçleri olduğunu vurgulayıp yaz sezonunda onları çok özlediğini belirterek noktaladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.