Türkiye’de Bir İlk: Caz orkestralarından âşık atışması

Kültür Sanat 12 Ekim 2024

İstanbul, “The Clash of the Titans” ya da Türk kültüründe daha aşina olunan bir dille söyleyecek olursak âşıklar atışmasına sahne olmaya hazırlanıyor. İki efsanevi caz sanatçısı Ali Perret ve Ricky Ford caz orkestraları, 1 Kasım akşamı CRR Konser Salonu’nda Big Band formatında bir araya gelerek Türkiye’de bir ilke imza atıyor.

Efsane saksafoncu Ricky Ford “âşık atışması” için İstanbul’da

Bir tarafta Türkiye’nin önde gelen müzisyenleri ile Türkiye’nin en önemli besteci, piyanist ve eğitmenlerinden Ali Perret; diğer tarafta ise New York, Londra, Paris’ten gelen sanatçılarla Duke Ellington ve Charles Mingus ile uzun yıllar birlikte çalan efsanevi saksafon sanatçısı ve besteci Ricky Ford olacak. Ali Perret ve Ricky Ford’un bu konser için yazdıkları eserleri ilk defa seslendirecekler. İki caz orkestrası müzikal bir şölen sunacak.

Anadolu müzik kültüründe hiç de yabancısı olunmayan ve “âşık atışmas” şeklinde adlandırılan geleneğin modern bir yansıması olan etkinlik cazın virtüözlerini İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak. Tıpkı Anadolu kültüründe olduğu gibi caz sahnesinde de kökleri eskiye dayanan bu doğaçlama ağırlıklı gösterinin biletleri Biletix‘te satışta.

Yazdan arta kalanlarla sonbahar müziğiYazdan arta kalanlarla sonbahar müziği

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.