Almanya’da gösteri seyreden 18 seyirci mide bulantısı şikâyetiyle tedaviye alındı

Almanya'nın Stuttgart kentindeki bir çağdaş tiyatro gösterisi barındırdığı cinsel ilişki ve şiddet sahneleri nedeniyle tepki çekti. Gösteriyi izleyen 18 sanatsever mide bulantısı şikâyetiyle tedavi altına alındı.

Kültür Sanat 13 Ekim 2024

Stuttgart Devlet Operası’nda hafta sonu piercing takılma sahnesi cinsel ilişki ve bolca kan içeren bir performans sahnelendi. Avusturyalı koreograf Florentina Holzinger’in eseri ‘Sancta’ iki kez sahnelendiği Stuttgart’ta hem tepkiyle karşılandı hem de sağlık sorunlarına neden oldu. Gösteriyi izleyen 18 tiyatrosever şiddetli mide bulantısı nedeniyle tedaviye alındı.

Stuttgart Devlet Operası sözcüsü Sebastian Ebling Avusturyalı koreograf Florentina Holzinger’in eseri ‘Sancta’nın iki gösterisiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Cumartesi günü sekiz, Pazar günü ise 10 kişi ziyaretçi servisimiz tarafından bakılmak zorunda kaldı. Üç vaka için doktorlar müdahale etti” dedi.

Tartışmalı sanatçı Holzinger

Koreograf Florentina Holzinger dans tiyatrosu ile vodvil arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran serbest performanslarıyla tanınıyor. Tamamı kadınlardan oluşan oyuncu kadrosu genellikle kısmen ya da tamamen çıplak performans sergiliyor ve önceki gösterilerinde canlı kılıç yutma, dövme yapma, mastürbasyon ve kan içeren aksiyon resimleri yer aldı. Holzinger bu yılın başlarında Guardian’a verdiği bir röportajda “Benim için dansta iyi teknik, sadece mükemmel bir tendu yapabilen biri değil, aynı zamanda işaret üzerine tuvaletini yapabilen biridir” demişti.

Bu yıl Stuttgart’ta seyircileri tedirgin eden versiyonda, orijinal müzikal performansın yerini sahnenin ortasında hareketli bir yarım boru üzerinde paten kayan çıplak rahibeler, çarmıha gerilmiş çıplak bedenlerden oluşan bir duvar ve ayin yapan lezbiyen bir rahibe yer aldı.

Avusturyalı piskoposlar tepki göstermişti

Holzinger’in ‘Sancta’yı haziran ayında memleketi Viyana’da sahnelemesinden sonra Salzburg ve Innsbruck piskoposları tepki göstermişti. Piskoposlar performansı “kutsal ayinin saygısız bir karikatürü” olarak nitelendirmişti. Holzinger ise bu eleştirileri reddetmişti.

'Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü': Bursa’da bir ‘anarşist’‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’: Bursa’da bir ‘anarşist’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.