Erdil Yaşaroğlu’nun ‘Sokak Köpeği’ heykeli Almanya’dan İstanbul’a geliyor

Contemporary İstanbul, Erdil Yaşaroğlu'nun son çalışmasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sanatçının 'Sokak Köpeği' adlı çalışması Almanya'daki gösteriminin ardından Türkiye'de ilk kez sergilenecek.

Kültür Sanat 19 Ekim 2024

Erdil Yaşaroğlu, 19. Contemporary İstanbul’da heykel çalışmasıyla yer alacak. Sanatçının ‘Sokak Köpeği’ adını taşıyan çalışması Almanya’daki ilk sergilenmesinin ardından İstanbulda da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sanatçının 2023 yılında tamamladığı heykeli Contemporary İstanbul kapsamında Türkiye’de ilk kez sergilenecek.

Heykel, Almanya’dan İstanbul’a geliyor

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu 22Ekim’de ön gösterimi yapılacak Contemporary İstanbul’da yerini alacak ‘Sokak Köpeği’ adlı eseri hakkında şu açıklamayı yaptı: “2023 tarihli ‘Sokak Köpeği’, dokuz metrelik dev boyutu ve parlak rengiyle dikkat çekiyor. Yaşaroğlu eserle ilgili, “Sokak köpeği, çekingen ama meraklı burnunu bize doğru uzatmış. Ama bu sefer onun sırtı gök kadar yüksekte, yanında küçük ve savunmasız kalan ise biziz. Bu ölçek oyunuyla bakanın sokak köpeğiyle empati kurmasını umuyorum”

Erdil Yaşaroğlu’nun ‘Sokak Köpeği’ adlı eseri geçen yıldan bu yana Almanya’nın prestijli sanat sergisi Nord Art kapsamında Münih’te sergileniyordu. ‘Sokak Köpeği’, 22-27 Ekim tarihlerinde Tershane İstanbul’da düzenlenecek Contemporary İstanbul’un The Yard seçkisinde sergilenecek.

Türkiye'nin en büyük uluslararası sanat fuarı Contemporary İstanbul için geri sayım...Türkiye’nin en büyük uluslararası sanat fuarı Contemporary İstanbul için geri sayım…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.