Netanyahu’nun evine İHA saldırısı: İsrail, ‘İran’ın suikast girişimi’ dedi

Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracı (İHA) İsrail'in kuzeyinde Kayserya kentinde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etti.

Dünya 19 Ekim 2024

İran liderliğindeki Direniş Ekseni, Gazze işgalini sürdüren İsrail’i hedef almaya devam ediyor. Lübnan’dan ateşlenen Demir kubbeyi geçen insansız hava araçlarından (İHA) birinin son adresi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun evi oldu. Saldırı sırasında, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya kentindeki Mossad ve askeri siber istihbarattan sorumlu “8200 Birimi” ortak üssü Glilot Üssünde alarmlar çaldı.

İsrail polis sözcülüğü yaptığı açıklamada, Kayserya kentinde İHA’nın bir binaya isabet etmesi nedeniyle polisin yoğun biçimde bölgede konuşlandığı, herhangi bir patlayıcı parça bulunması ihtimaline karşı arama-tarama yaptığı belirtildi. Öte yandan, İsrail polisinin Netanyahu’nun evinin çevresine çok sayıda birlik gönderdiği ve kentte buraya çıkan yolların giriş-çıkışlarını kapattığı bildirildi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Netanyahu’nun konutu çevresinde güvenlik için kurulmuş beton bloklar ve bekçi kulübesinin bulunduğu alanın çevresine sağlık ekipleri ve polisin yoğun biçimde toplandığı görülüyor.

İsrail’in güneyinde yer alan sahil kenti Kayserya bölgesindeki evi hedef alınan başbakan ve eşi Sara Netanyahu’nun saldırı esnasında evde olmadığı belirtildi. İsrail hükümeti tarafından yapılan açıklamada saldırının herhangi bir zarara sebep olmadığı vurgulandı.

İsrail Savunma Güçleri (IDF) yerel saatle 08:19’da (TSİ 06:19) bir açıklama yaptı: “Son bir saat içinde üç insansız hava aracı Lübnan’dan ülkeye giriş yaptı. Hava araçlarından ikisi engellendi. Bir diğer uçak ise Kayserya’da bir binaya çarptı, yaralanan olmadı.”

Bu açıklamanın hemen ardından vurulan binanın Netanyahu’nun evi olduğu ifade edildi. Netanyahu’nun Caesarea ve Kudüs’te iki evi var. Ancak Başbakan, genellikle Kudüs’teki resmi konutu Beit Aghion’da zaman geçiriyor.

IDF Cumartesi günü şu ana kadar Lübnan’dan İsrail’e 55 roket fırlatıldığını açıkladı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

İsrail: İran, Netanyahu’ya suikast girişiminde bulundu

İsrail’den yayın yapan Kanal 12 televizyonunun haberinde konuya ilişkin bilgi verildi. Haberde, İsrailli üst düzey bir hükümet yetkilisinin, “İran’ın Netanyahu’ya suikast girişiminde bulunduğunu” söylediği aktarıldı. Öte yandan Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde de Netanyahu’nun evinde hasar meydana geldiği ve İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak) tüm hükümet yetkilileri çevresinde alarm durumuna geçtiği ifade edildi. Lübnan’dan fırlatılan insansız hava aracı (İHA) İsrail’in kuzeyinde Kayserya kentinde Başbakan Binyamin Netanyahu’nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etmişti.​​​

İsrail ikinci bir hava savunma bataryası istedi, Biden 'Saldırı planını biliyorum' dedi, İran uyardıİsrail ikinci bir hava savunma bataryası istedi, Biden ‘Saldırı planını biliyorum’ dedi, İran uyardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.