Jandarmadan depo baskını: 33 bin litre sahte zeytinyağı ele geçirildi

Yalova’da sahte zeytinyağı operasyonu düzenleyen jandarma ekipleri bir depoda 33 bin litre içeriği değiştirilmiş zeytinyağı ele geçirdi. Depo sahipleri hakkında hem adli hem idari işlem başlatıldı.

Gündem 23 Ekim 2024
Fotoğraf: AA

Yalova İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü haftalar süren titiz istihbari çalışmalar sonucunda şüpheli bir depoyu izlemeye aldı. İçeriği değiştirilmiş zeytinyağı üretildiği bilgisi gelen bu depo, adım adım gözlendi ve nihayet harekete geçmek için doğru an geldi.

Ekipler Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan aldıkları arama kararıyla operasyonu başlattı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeliyle birlikte depoya baskın düzenleyen jandarma, içeride gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Yüzlerce teneke 5’er litrelik kaplar halinde sahte zeytinyağıyla doluydu. Toplamda 33 bin 760 litreye ulaşan sahte zeytinyağı ele geçirildi.

Depo sahipleri hakkında işlem başlatıldı

Bu dev operasyon sadece yasa dışı üretimle değil, halk sağlığıyla da ilgili ciddi bir tehdit oluşturuyordu. Sahte zeytinyağının piyasa sürülmesinin önüne geçilmesi büyük bir felaketin de önlenmesi anlamına geliyordu.

Ele geçirilen ürünler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından incelemeye alınırken, depo sahipleri hakkında hem adli hem de idari işlem başlatıldı.

Halk sağlığı açısından ciddi risk

Operasyonun ardından yetkililer sahte ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Özellikle zeytinyağı gibi temel gıda maddelerinde sahteciliğin artması halk sağlığı açısından ciddi riskler doğuruyor.

Yetkililer tüketicileri ambalaj ve içerik bilgilerine dikkat etmeleri konusunda uyararak, güvenilir yerlerden alışveriş yapmanın önemine değindi.

Sahte zeytinyağı üretimi durdurulamıyor: Endüstriyel boya ekledikleri palm yağını satacaklardıSahte zeytinyağı üretimi durdurulamıyor: Endüstriyel boya ekledikleri palm yağını satacaklardı

Zeytinyağı sahte değil belki ama niyet tüketiciyi kandırmakZeytinyağı sahte değil belki ama niyet tüketiciyi kandırmak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.