Bir bu eksikti: Nil timsahı kaçakçılığı

İstanbul'da yasadışı yollarla ülkeye yavru Nil timsahı sokarak evinde besleyip ticaretini yapan şüpheliye operasyon düzenlendi. Operasyonda bir kişi gözaltına alınırken yavru timsahlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Çevre 25 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat 2023 yılında 18,8 milyar liralık kaçak eşya ve uyuşturucu maddeye el konduğunu söylemişti. Bu yılki operasyonlarda samur postundan insan saçına birçok kaçak ürün yakalandı. Önceki gün de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Müdürlüğü ekipleri evde timsah beslenip internet üzerinden ticaretinin yapıldığı ihbarı aldı. İhbarı değerlendiren ekipler yapılan çalışmada Ataşehir’de oturan şüphelinin yasadışı yollardan ülkeye soktuğu, yavru timsahları evinde beslediği belirlendi.

Tuhaf kaçakçılıklar: İran'dan insan saçı, Moskova'dan samur postu ve tilki kuyruğuTuhaf kaçakçılıklar: İran’dan insan saçı, Moskova’dan samur postu ve tilki kuyruğu

Şüpheliyi takibe alan ekipler 10 Ekim’de yaşadığı adrese operasyon düzenledi. Operasyonda bir kişi gözaltına alınırken evde yapılan aramalarda özel bir bölmede üç yavru Nil timsahı bulundu.

Nesli tehlike altındaki türlerin ticaretine ilişkin sözleşme kapsamında olan ve ev ortamında beslenmesi yasaklanan timsahlara el konulurken, hayvanları besleyen şüpheli hakkında “5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet” ve “CITES Sözleşmesine Aykırılık” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Yavru Nil timsahları veteriner kontrolünün ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Bakan Bolat: 10 ayda 18,8 milyarlık kaçak mal yakalandıBakan Bolat: 10 ayda 18,8 milyarlık kaçak mal yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.