Geçtiğimiz sezonun ‘derbi hakemine’ dev maç: Haftanın mücadelesi Arda Kardeşler’e

Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş'ın karşı karşıya geleceği 10. hafta maçını Arda Kardeşler yönetecek. İşte haftanın hakemleri.

Spor 23 Ekim 2024
Haftanın maçına Arda Kardeşler ataması.

Süper Lig heyecanı 10. hafta karşılaşmalarıyla devam edecek. Haftanın kapanışı Seyrantepe’de yapılacak. Galatasaray’ın 28 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de Beşiktaş’ı konuk edeceği derbi maçına Arda Kardeşler atandı. Arda Kardeşler’in yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Süleyman Özay yapacak.

Kardeşler kariyeri boyunca 22 Galatasaray maçı yönetti. Sarı-kırmızılılar bu maçlardan 12’sini kazanırken üçünde berabere kaldı yedisinde yenildi. Galatasaray’a 42 sarı bir de kırmızı kart çıkaran Kardeşler rakiplerine 46 sarı iki kırmızı kart çıkardı. Deneyimli hakem Beşiktaş’ın 18 maçında düdük çaldı. Siyah-beyazlılar 13 kez kazandı, iki kez berabere kalıp üç kez kaybetti. Beşiktaş’a 42 sarı kart çıkaran Kardeşler rakiplerine 36 sarı ve üç kırmızı kart çıkardı.

36 yaşındaki hakem daha önce kariyerinde Galatasaray ile Beşiktaş’ın karşılaştığı bir maçta düdük çalmadı. Ancak ligde önemli derbi tecrübesi var. Kardeşler geçen sezon ligde oynanan iki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde de düdük çaldı. Cimbom ilk maçta rakibiyle 0-0 berabere kalırken ikinci maç 1-0 bitti. İlk maçta topun oyunda kalma süresi büyük tartışma konusu olurken ikinci maçta Alexander Djiku’nun gördüğü kırmızı kart taraftarların tepkisini çekmişti. Kardeşler ayrıca Beşiktaş’ın geçen sezon Trabzonspor’u kendi sahasında 2-0 yendiği karşılaşmada da görev yapmıştı.

Kerem Demirbay: İçim dışım TürkKerem Demirbay: İçim dışım Türk

Fenerbahçe’nin Bodrum maçına Mehmet Türkmen

Bu sezonun en istim üstündeki genç hakemlerinden biri Mehmet Türkmen. Türkmen, Fenerbahçe’nin sahasında Alanyaspor ile karşılaştığı maçta görev almıştı. Fenerbahçe’nin 3-0 kazandığı maçında gösterdiği yönetim Jose Mourinho tarafından beğeni toplamıştı. Türkmen, Galatasaray’ın Alanyaspor’u sahasında 1-0 yendiği maçta da düdük çaldı. Sezon başında Beşiktaş’ın Antalyaspor’u 4-2 yendiği maçla gündeme gelen ve yedi sene önce bilgi yarışması programı Kim Milyoner Olmak İster’e katıldığı için sosyal medyada konuşulan hakem son olarak geçtiğimiz hafta sonu Sivasspor’un Hatayspor’u evinde 3-2 yendiği maçta görev yaptı.

İşte haftanın hakemleri:

Adana Demirspor-Sivasspor Atilla Karaoğlan

Hatayspor-Kayserispor Zorbay Küçük

Kasımpaşa-Samsunspor Çağdaş Altay

Göztepe-Trabzonspor Cihan Aydın

Gaziantep FK-Konyaspor Burak Pakkan

Alanyaspor-Antalyaspor Yasin Kol

Fenerbahçe-Bodrum FK Mehmet Türkmen

Başakşehir-Eyüpspor Abdullah Buğra Taşkınsoy

Galatasaray-Beşiktaş Arda Kardeşler

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.