İsveç basınında Galatasaray-Elfsborg maçı: Onurlu bir yenilgi

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Elfsborg'u 4-3 yendiği karşılaşmanın ardından İsveç basını karşılaşmaya geniş yer ayırdı. Başlıklar, konuk takımın ikinci yarıdaki geri dönüşü üzerinden görüldü.

Spor 24 Ekim 2024
İsveç Takımı Elfsborg'un Galatasaray maçında ikinci yarıdaki oyununu övdü.

UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray, İsveç’in ilk yarısını 3-0 önde kapadığı maçta İsveç’in Elfsborg takımını 4-3 yendi. İlk yarıda rakibine büyük üstünlük sağlayan sarı kırmızılılar Mauro Icardi’nin 28. dakikadaki ağlara gönderdiği topla öne geçti. 39’da Abdulkerim Bardakcı’nın kafa vuruşunda top kaleci Isac Petterson’un kendi kalesine attığı golle fark ikiye çıktı. 44’te Barış Alper Yılmaz ilk yarının skorunu 3-0 olarak belirlerdi.

İkinci yarıda işler tersine döndü. İsveç takımı tehlikeli ataklarla Galatasaray kalesini salladı. 52’de Niclas Hult ve 65’te penaltından Michael Baidoo ağları sarsarak skoru 3-2’ye getirdi. Galatasaray’ı kabustan Yunus Akgün’ün 83’te bireysel çabasıyla attığı gol kurtardı. 90+2’de Johan Larsson’un fileleri gönderdiği top son dört dakikanın diken üstünde geçmesini sağlasa da üç puan 4-3’lük skorla Galatasaray’ın oldu. Sarı kırmzılılar 48 yıl sonra bir İsveç takımını yenerek puanını yedi yaptı.

Karşılaşmanın ardından İsveç basınında Elfsborg’un ikinci yarıdaki oyununu ön plana çıkarıldı. Tribünlerin verdiği destek ve oluşturduğu ortam övülürken Elfsborg’un 32 yaşındaki teknik direktörü Oscar Hiljemark’ın “Bu karşılaşma bizim için özeldi. Böyle kalabalık taraftar önünde özellikle ikinci yarıda çıkış yapmayı başardık. Galatasaray’ın dünya çapında bir takım olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Ancak biz de iyi iş çıkardık” sözlerine yer verildi. Maçla ilgili bazı yorumlar şöyle…

Sportbladet: Elfsborg’un Avrupa Ligi’ndeki üçüncü maçı oldukça hareketli geçti. Galatasaray’ın ilk yarıdaki üstünlüğüne rağmen maç sadece 4-3 sona erdi. Sonunda Elfsborg, zorlu deplasman maçında mağlup oldu ancak çok az kişi böyle bir ikinci yarı bekliyordu. Elfsborg onurlu tek gollü bir yenilgi aldı.

Expressen: Elfsborg, Avrupa Ligi’nde Galatasaray’la deplasmanda karşılaşacağı karşılaşmaya kabus gibi bir başlangıç ​​yaptı. Johan Larsson 90. dakikada oyuna girdi ve iki dakika sonra farkı bire indirdi. Ancak Elfsborg Galatasaray’a bundan daha fazla yaklaşamadı.”

Dagens Nyheter: Kaleci Isak Pettersson büyük bir oyun oynamasaydı, Galatasaray ilk yarıdaki 3-0’ı kolaylıkla 5-0 ya da 6-0 yapabilirdi. Yine de Elfsborg’un kalecisi şanssızdı. Abdülkerim Bardakçı’nın direğe yaptığı kafa vuruşu Pettersson’a çarptı ve skor 2-0’a geldi. Büyük yıldızlar Dries Mertens ve Victor Osimhen, maçta şans üstüne şans yarattı. İKinci yarıda Elfsborg tamamen farklı bir oyun oynadı. Arka arkaya gollerden sonra Elfsborg eşitliği sağlamak için çabaladı. Birçok iyi atağa rağmen beklenmedik bir puan getirecek pozisyonları değerlendiremedi. Yunus Akgün’ün harika golüyle umutlar kırılsa da Johans Larsson tekrar Elfsborg’u umutlandırdı. Ancak Elfsborg bu hareketli ve eğlenceli maçta puan alamadı.

Sevriges Radio: Elfsborg, güçlü bir geri dönüşün ardından Galatasaray’dan puan almaya yaklaştı. Avrupa Ligi’nde onurlu bir yenilgi.

Galatasaray Elf diyarından zor geçti, derbiye hasarsız gittiGalatasaray Elf diyarından zor geçti, derbiye hasarsız gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.