Mourinho’dan Süper Lig yorumu: Şampiyonluğu çaldılar

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho, Manchester United'la oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi İngiliz medyasına konuştu. Mourinho, Fenerbahçe'nin 10 yıldır şampiyon olamamasının sebebini hakemlere bağladı.

Spor 24 Ekim 2024
Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan hakem açıklaması.

Fenerbahçe, bu akşam saat 22.00’de Manchester United’ı ağırlıyor. UEFA Avrupa Ligi lig aşaması üçüncü hafta maçında dünya devini ağırlayacak Fenerbahçe’nin bu karşılaşmasına dış basın da yoğun ilgi gösteriyor. Bu kuruluşlardan İngiliz TNT Jose Mourinho ile bir araya geldi.

Fenerbahçe’nin deneyimli Portekizli çalıştırıcısıyla bir röportaj gerçekleştiren TNT kritik bir demeç almayı başardı. Jose Mourinho Fenerbahçe’nin son yıllardaki durumuyla alakalı olarak “Son maçımız 2-2 berabere bitti! Yediğimiz o golü, bu ligde sadece Fenerbahçe yerdi. Sadece Fenerbahçe! Başka bir takım o maçı 2-1 kazanırdı ve o gol geçersiz sayılırdı. Ancak Fenerbahçe’nin son on yıllık tarihi, iyi antrenörler, iyi oyuncular, çok özverili bir başkan ve yönetim kurulu… Hiçbir şey kazanamadılar. Bunun bir sebebi var” dedi.

Kanarya son şampiyonluğunu 2013-14 sezonunda yaşamıştı. Bu tarihten beri şampiyonluğa hasret kalan sarı-lacivertliler geçen sezon 99 golle 99 puan toplamasına rağmen şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırmıştı. Cimbom, Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu bu 10 senelik süreçte beşinci kez ipi göğüslemişti. Fenerbahçe, şu ana kadar Jose Mourinho yönetiminde ilk dokuz haftalık süreçte sekiz lig maçına çıktı, beşini kazandı, iki kez berabere kaldı ve bir kez yenildi. Bir yenilgi Kadıköy’de 3-1’lik skorla Galatasaray’a karşı geldi. Cimbom şu an 25 puanda. Fenerbahçe ise Samsunspor karşısında bıraktığı iki puanın ardından maç eksiğiyle de olsa 17 puanda ve dördüncü sırada.

Sofyan Amrabat: Mourinho sizi aradığında durum farklı oluyorSofyan Amrabat: Mourinho sizi aradığında durum farklı oluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.