Avrupa Fizik Olimpiyatları’nda Türk öğrencilere 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz

Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatları'nda Türkiye 5 madalya elde etti. Temsilcilerimiz 38 ülkeden 181 öğrencinin katıldığı oyunlarda 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya aldılar.

Bilim Teknoloji 25 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türkiye, Avrupa Fizik Olimpiyatları’ndan 5 madalyayla döndü. 38 ülkeden 181 öğrencinin katıldığı, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen olimpiyatların 7’ncisi tamamlandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) bünyesinde yürütülen Bilim Olimpiyatları kapsamında Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etmek üzere yetiştirilen genç bilim insanları son dönemde başarılı sonuçlara imza atıyor. Türk takımı da bu organizasyonda, 5 öğrenciyle temsil edildi. Türkiye’yi temsil eden öğrencilerden Ahmet Bahadır Trabzon ile Emir Akdağ altın, Arda Ünver ve Kaan Dere gümüş, Mehmet Anıl İşkesen de bronz madalya elde etti.

Birinci gün Deneysel Problemler, ikinci gün de Teorik Problemleri çözen katılımcılar 2 deneysel, 3 teorik problem çözdüler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk öğrencilerin elde ettiği sonuç için “Göğsümüzü kabartan bir başarı” ifadesini kullanırken, “Bilim ve teknoloji üreten, geliştiren ve uluslararası arenada rekabet gücümüzü oluşturan bir Türkiye için gençlerimiz en önemli yol ve çalışma arkadaşlarımız. Başarılarıyla iftihar kaynağımız olan gençlerimiz ile bu gurur tablosunun oluşmasında katkıları büyük olan ailelerini ve hocalarımızı canıgönülden tebrik ediyorum” dedi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da “Cumhuriyetimizin 100’üncü, TÜBİTAK’ın 60’ıncı yılını kutlarken öğrencilerimizin uluslararası arenada elde ettikleri başarılar hepimizi gururlandırıyor. TÜBİTAK olarak insan kaynağına yaptığımız yatırımların, Türk gençlerinin olimpiyatlarda kazandığı başarılarla taçlanmasını görmek mutluluk verici” değerlendirmesinde bulundu.

Şiddetli bir deprem ve yangın fırtınasından nasıl sağ çıkılır?Şiddetli bir deprem ve yangın fırtınasından nasıl sağ çıkılır?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.