Filenin Sultanları’nın geri dönüşü ABD’ye yetmedi

Filenin Sultanları, 2-0 yenik duruma düştüğü maçta beraberliği sağladı ancak sahadan 3-2 yenik ayrıldı. Milletler Ligi'nde ilk yenilgisini alan Türkiye ilk haftayı 4. sırada kapattı.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Ebrar Karakurt, özellikle 4. sette şov yaptı.

Milletler Ligi’nin ilk hafta maçları Antalya’da yapıldı. İlk üç maçından galibiyetle ayrılan Türkiye’nin karşısında bir türlü şansının tutmadığı ABD vardı. Yeni hoca Daniele Santrelli, karşılaşmaya ilk üç maçın aksine Vargas’ı yedek bırakarak Evrar ile başladı. Oyunun ilt setinde etkili olan ABD oldu. Smaçör Drews ile farkı açan konuk takıma karşın Filenin Sultanları dönüş izin çaba göstermesine karşın seti çeviremedi. İlk set 25-22 bitti. İkinci sette uzun süre sayılarda üstün olan Türkiye’ydi. Ancak 17-17’de rakibine yakalanan Filenin Sultanları, burada 4 sayılık bir seri verince seti 25-22 kaybetti.

Sultanlar son şampiyon İtalya’ya set vermedi!Sultanlar son şampiyon İtalya’ya set vermedi!

Ebrar Karakurt ile Melissa Vargas beraber oynadı

Üçüncü set önçesi Daniele Santrelli radikal bir karar alarak Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas’ı aynı anda sahaya sürdü. Bunun oyuna etkisi pozitif oldu. Bu kez seti alan 25-22 ile Türkiye oldu. Dördüncü sette tam anlamıyla Evrar Karakurt ile Melissa Vargas’ın şovu vardı. Setin başından itibaren ardı ardına geln sayılarla fark açıldı. 25-11’lik skorla oyuna 2-2’lik denge geldi.

Filenin Sultanları’ndan Guidetti’nin Sırbistan’ına geçit yok!Filenin Sultanları’ndan Guidetti’nin Sırbistan’ına geçit yok!

Final setinde geri dönüşü tamamlamak isteyen ay-yıldızlılar bir türlü oyunu tutturamadı. ABD son seti 15-9 olarak maçtan 3-2 galip ayrıldı. Filenin Sultanları’nda Ebrar Karakurt 27, Melissa Vargas 24 sayı alarak korkutucu bir ikili olduğunu gösterdi. 4. maçında ilk yenilgisini alan Milli Takım, ilk haftayı namağlup Çin, Polonya ve Amerika’nın ardından 4. sırada kapadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.