Bir kuştan diğerine uçtu: Twitter’ın yeni CEO’su Linda Yaccarino göreve başladı

Twitter'da Elon Musk'tan görevi devralmaya hazırlanan Linda Yaccarino, ilk icraatini yaptı. Beklenen takvimden önce göreve başlayan Yaccarino, logosu tavuskuşu olan NBC'de mesai arkadaşı olan Joe Benarroch'u transfer etti.

Bilim Teknoloji 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Elon Musk, görevini Linda Yaccarino'ya devretti. Kendisi artık Twitter’da Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk’ın satın almasından sonra tartışmalı bir yönetim sergilediği Twitter’da, sonunda beklenen değişim başladı. 

Musk’ın 12 Mayıs’ta duyurduğu üzere halefi olan NBCUniversal’ın Reklamcılık Bölüm Başkanı Linda Yaccarino Twitter’a adımını attı. 12 yıldır NBCUniversal’da çalışan Yaccarino, ekibine kattığı ilk kişiyi de duyurmuş oldu.

“Sürüye hoşgeldin. Bir kuştan diğerine” Tweet’ini atan Yaccarino, daha önce Facebook’ta Reklam İletişim Direktörü olarak görev yapan, son olarak NBCUniversal’da reklam satış bölümünde iletişimden sorumlu başkan yardımcısı olan Joe Benarroch’un Twitter’da çalışmaya başlayacağını söyledi.

Yeni CEO, Elon Musk’ın duyurusundan haftalar önce göreve başlamış oldu. Musk’ın “Yaklaşık 6 hafta sonra göreve başlayacak” dediği süre 22 Haziran’ı işaret ediyordu ancak Yaccarino, attığı Tweet’le erkenden görevine başlamış oldu. Olay yerinden ilk izlenim Tweet’ini de şirket merkezinin olduğu paylaşımla yaptı.

Elon Musk'a şimdi de 'köstebek' suçlamasıElon Musk’a şimdi de ‘köstebek’ suçlaması

Elon Musk, 3 yıl sonra yeniden Çin'deElon Musk, 3 yıl sonra yeniden Çin’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.