Elon Musk, BBC’ye içini döktü: Twitter’ı devralma süreci çok sancılıydı

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ı devraldığı süreçte çok sıkıntılar yaşadığını söyleyerek, uygun bir alıcı bulması halinde söz konusu sosyal medya platformunu satabileceğini duyurdu.

Bilim Teknoloji 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Teknoloji devleri Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi olan Elon Musk, geçen ekim ayında Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı. Şirkete almadan önceki süreçte, platformun önceki sahipleriyle davalık olan Musk’ın yüzü, şirketi satın aldıktan sonra da gülmedi. Zira ‘ifade özgürlüğü cenneti’ yapmayı planladığı platform adeta bir cehenneme döndü.

Saldırgan söylemlerin ve trollerin kol gezdiği bir platform haline gelen Twitter’da güvenlik endişelerinden dolayı pek çok reklamveren reklamlarını çekti. Bu noktada büyük gelir kaybı yaşayan Musk, ücretli abonelik sistemi Twitter Blue’ya abansa da daha çok tepkiyle karşılaştı. Bunların yanı sıra şirketteki işçilerin yarısından fazlasının kovulması da başka bir kriz meydana getirdi. Zira platformda geçen sene bir elin parmağını geçmeyen aksaklıklar, bu sene sadece 4 ayda platformu ele geçirdi.

Şirketin San Francisco’daki merkezinde BBC’ye demeç veren Musk, işçi kıyımları, yanlış bilgilendirme ve iş alışkanlıkları hakkında konuştu. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var: BBC’nin hesabına ‘hükümet tarafından finanse edilen medya’ ibaresi getirdiği için söz konusu medya kuruluşu ile papaz olan Musk, bu ibarenin ‘kamu tarafından finanse edilen’ olarak değiştirileceğini doğruladı.

Twitter'ın 'hükümet finanse ediyor' nitelemesine BBC'den itirazTwitter’ın ‘hükümet finanse ediyor’ nitelemesine BBC’den itiraz

Twitter’ı satın almaktan pişmanlık duyup duymadığı sorusuna dünyanın en zengin ikinci insanı olan Musk, “Acı seviyesi oldukça yüksekti, öyle aşırı eğlenceli bir durum yaşanmadı” dedi. Zaten Musk’ın aktarımına göre şirketi sadece mahkeme tarafından zorlandığı için devralmış.

Öte yandan şu anda yönetimde geçirdiği süreç için, “Sıkıcı değildi. Oldukça inişli çıkışlı bir dönemdi. Son birkaç ay gerçekten stresli geçti” dedi. ABD’li milyarder bunlara rağmen, ‘şirketi satın almanın yapılacak en doğru şey olduğunu düşündüğünü’ de sözlerine ekledi.

Musk, iş yükünün ise ‘bazen ofiste uyumasını gerektirdiğini’ söyledi. Buna göre ABD’li milyarder ‘kimsenin gitmediği’ kütüphanedeki kanepede zaman zaman uyukluyor. Öte yandan attığı bazı tartışmalı tweetler için ise Musk, “Attığım tweetlerle çoğu zaman kendi bacağıma sıkıyor muyum? Evet. Sanırım gece 3’ten sonra tweet atmamam gerekiyor” sözlerini söyledi.

Röportajda Twitter’ın mali durumunu da değerlendiren Musk, reklamverenlerin çoğunun geri döndüğünü söyleyerek, şirketin şu anda ‘başa baş’ durumda olduğunu söyledi. Şirketi satın aldığında 8 binin üzerinde olan işgücünü yaklaşık 1,500’e indirmenin kolay olmadığını söyleyen Musk, işten çıkarılanların hepsiyle bizzat görüşmediğini de sözlerine ekledi.

Twitter ücretsiz mavi tikleri kaldırmaya başladı: İlk kurban NYTTwitter ücretsiz mavi tikleri kaldırmaya başladı: İlk kurban NYT

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.