Erdoğan: ‘Sağlıkta tıbbi cihaz ve ekipmanı artık kendimiz üretiyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sağlık altyapımızı güçlendirmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Sağlıkta yerli üretim modeliyle tıbbi cihaz ve ekipmanlarımızı dışarıdan almak yerine artık biz üretiyoruz" dedi.

Bilim Teknoloji 31 Ekim 2026

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rixos Tersane İstanbul’da düzenlenen 12. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Yatırımlarımızla desteklerimizle teşviklerimizle sağlık altyapımızı güçlendirmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Bilhassa sağlıkta yerli üretim modeliyle tıbbi cihaz ve ekipmanlarımızı dışarıdan almak yerine artık biz üretiyoruz. Dünyada çok az ülkenin üretebildiği kalp akciğer makinesini tamamen öz kaynaklarımızla geliştirdik ve kullanıma sunduk. Hedefimiz, kendi ultrason cihazımızı geliştirmek. İnşallah önümüzdeki 2 senenin sonunda en az yüzde 71 yerlilik oranına sahip yıllık 700 ultrason cihazı üreteceğiz.” şeklinde konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.