Meta’nın ilginç hamlesi: AB’deki Facebook, Instagram abonelerine ‘ücretli, reklamsız’ üyelik

Avrupa Birliği'nin yeni düzenlemelerinin hayata geçmesinin ardından kullanım koşullarını buna uygun hale getirmeyi planlayan Facebook, Instagram, WhatsApp'ın çatı şirketi Meta, Instagram ve Facebook'ta hesabı olanlara, reklamsız üyelik satmayı planlıyor.

Bilim Teknoloji 2 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Meta, AB’de yaşayan Facebook ve Instagram kullanıcılarına, reklamlardan kaçınabilecekleri bir abonelik modeli sunmayı planlıyor. Avrupa’da getirilen siyasi reklam yasağının ardından hayata geçirmeyi planladıkları projede, New York Times’ın haberine göre Meta, AB’de yaşayanlara sunduğu bu üyelik modeliyle AB’nin katı düzenlemelerinden daha az etkilenecek.Gazetenin bu proje hakkında bilgisine danıştığı üç yetkiliye göre abonelik için ödeme yapanlar reklamları görmeyecek. Ancak bununla birlikte Meta, AB’de reklam içeren uygulamaların ücretsiz sürümlerini sunmaya devam edecek. Bu sayede Meta, mahremiyetle ilgili endişeler ve AB’den gelen diğer soruşturmaların üstesinden gelmeyi hedeflerken, kullanıcılara, şirketin insanların verilerini analiz etmeye dayanan reklam tabanlı hizmetlere karşı da bir alternatif sunma imkanı yakalayacak.

Son ceza 1.2 milyar euro

Meta son olarak mayıs ayında kişisel veri transferi nedeniyle AB tarafından 1,2 milyar euro para cezasına çarptırılmıştı.

AB şu ana kadar Instagram, WhatsApp ve Facebook hizmetlerindeki veri ihlalleri nedeniyle Meta’ya hali hazırda yüz milyonlarca euroluk para cezası verdi.

Son ceza ise AB’de sosyal medya devine son bir yılda verilen dördüncü ceza.

Meta, Avrupalı kullanıcılarının kişisel verilerini toplamaya ve işlemeye devam edebilmek için Avrupa’daki kullanım koşullarını değiştirmeyi taahhüt ettiğini duyurmuştu.

İnternette sahte şiir yayanları ‘Düello’ya davet ediyorumİnternette sahte şiir yayanları ‘Düello’ya davet ediyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.