Toyota’dan 2 milyon araç için veri sızıntısı itirafı: 10 yıldan fazla sürmüş

Toyota, 2013'ten 2023'ün nisan ayına kadar 2.15 milyon aracının sürüş bilgileri ve araç tanıma cihazlarının numaralarını da kapsayacak şekilde kamuya açık halde kaldığını duyurdu. Şirket önlemlerini aldığını açıklarken, yaşanan endişeden dolayı özür diledi. .

Bilim Teknoloji 13 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Toyota'nın 2.15 milyon araç kullanıcısının verisi, 10 yıl boyunca kamuya açık halde kaldı.

Japon otomobil devi Toyota, yaklaşık 2.15 milyon kullanıcının araç verilerinin 2013’ün kasım ayından, 2023’ün nisan ayının ortasına kadar kamuya açık bırakıldığını açıkladı. Şirket açıklamasına göre bulut ortamındaki bir ayar hatasının sebep olduğu sızıntı, araç konumları, araç tanıma cihazlarının numaralarını da kapsayabiliyor. Yine de Toyota, kötü niyetli kullanıma ilişkin herhangi bir bilgi rapor edilmediğini belirtti.

Etkilenen müşteriler, 2012 başından, 17 Nisan 2023’e kadar T-Connect ağ hizmetine kaydolanları kapsarken, Lexus araç sahiplerine yönelik G-Link kullanıcılarının da sızıntıdan etkilendiği duyuruldu.

Toyota, bulut ayarlarını denetlemek için bir sistem kuracağını, ayarları sürekli olarak izlemek için bir sistem kuracağını ve çalışanları veri işleme kuralları konusunda kapsamlı bir şekilde eğiteceğini söyledi.

Toyota’yı ABD pazarına sokan adam öldüToyota’yı ABD pazarına sokan adam öldü

7,4 milyar dolar yatırım planlayan Toyota ılımlı kâr bekliyor7,4 milyar dolar yatırım planlayan Toyota ılımlı kâr bekliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.