3 şehirde orman yangını paniği: Havadan ve karadan müdahale edildi

Dün İzmir, Çanakkale ve İstanbul'da yangın nedeniyle panik dolu anlar yaşandı. Ekiplerin müdahalesiyle yangınlar büyümeden kontrol altına alındı.

Çevre 4 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İzmir'de arazide çıkan yangın ormana sıçradı.

İzmir’in Kiraz ilçesindeki ekin tarlasında başlayan yangın, ormana da sıçradı. Dün öğle saatlerinde ormana ulaşan alevler kısa sürede büyüdü ve dumanı fark edenler durumu hemen ekiplere bildirdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 helikopter ve 2 uçakla havadan 14 arazöz, 4 su ikmal ve 3 dozerle karadan müdahale eden ekipler yaklaşık 3 saat sonra yangını kontrol altına aldı.

Çanakkale’deki arazi yangınında 1 hektar alan küle döndü.

Dün bir yangın da Çanakkale’de meydana geldi. Kavakköy beldesindeki tarım arazisinde sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın meydana geldi. Çevredekiler durumu hemen ekiplere bildirdi ve olay yerine ulaşan ekipler hem havadan hem de karadan müdahale etti. Alevlerin çıkış neden araştırılırken yangın da 2 saatte kontrol altına alındı. Ancak yangın nedeniyle yaklaşık 1 hektar alan zarar gördü.

Sultangazi’deki yangına ilk müdahaleyi orman görevlileri yaptı.

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde de dün yangın nedeniyle panik hakimdi. Hacı Bektaş-i Veli Kent Ormanı’nda henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangına orman görevlileri yangın tüpleriyle ilk müdahaleyi yaptı. Yangın yayılmadan yapılan müdahale sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi de geldi ve alevleri kontrol altına aldı. Ayrıca kısa sürede kontrol altına alınan yangına havadan da müdahale edildi.

Hatay'da yangın: 25 kişi apartmanda mahsur kaldıHatay’da yangın: 25 kişi apartmanda mahsur kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.