Aydın’da sel: 3 kişi hayatını kaybetti 1 kişi kayıp

Aydın'ın Söke ilçesinde sağanak yağış nedeniyle oluşan sele kapılan üç kişi öldü, kaybolduğu bildirilen bir kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Çevre 6 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Aydın’da önceki gece başlayan sağanak yağış Söke, Koçarlı, Karpuzlu ve Çine ilçelerinde sele neden oldu.

Vali Yakup Canbolat selin etkili olduğu bölgelere AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildiğini söyledi.

Söke ilçesine bağlı Demirçay Mahallesi’nde beş aracın sele kapıldığını belirten Canbolat burada kaybolduğu bildirilen iki kişinin cenazesine ulaştıklarını, bir kişi için arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Güzeltepe Mahallesi’nde de bir kişi için kayıp başvurusunda bulunulduğunu aktaran Canbolat İzmir’den de bölgeye takviye ekibi sevk edildiğini duyurdu. İzmir’de de gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Çitlembik Deresi taştı, cadde ve sokaklar suyla doldu, bazı ev iş yerlerini su bastı.

Aydın’da sel: Yaşamını yitirenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Aydın’ın Söke ilçesi Güneyyaka Mahallesi’nde dün gece akıntıya kapılarak kaybolan bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Cesedin 70 yaşındaki Nurten S.’ye ait olduğu tahmin ediliyor, cesedin kimliği yapılacak tespitin ardından netleşecek. Kayıp Ali Alptekin’i arama çalışmaları ise sürüyor.

Bu arada bölgede hasar tespit çalışmaları da başlatıldı. Akıntıya kapılarak zarar gören araçlar çekicilerle bulundukları yerden kaldırılmaya başlandı.

Ordu'da sel faciası: 1 kişi kayboldu, yol çöktüOrdu’da sel faciası: 1 kişi kayboldu, yol çöktü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.