Ayı, köpek ve koyun: Üçü ayrı kuyudan kurtarıldı

Kocaeli'de bir yavru ayı boş havuza düştü. Datça'da bir köpek 7 metrelik kuyudan kurtarıldı. Bursa'da kuyuya düşen koyun 4 gün sonra sesi duyulunca kurtarıldı.

Çevre 18 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
15 metrelik kuyudan 4 gün sonra kurtarıldı.

Yaklaşık iki metre derinliğindeki boş havuza düşüp çıkamayan yavru ayının sesini duyan vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Kocaeli’nin Başiskele ilçesindeki ormanlık bölgeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkez ekipler ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yavru ayının annesinin yakınlarda bulunması nedeniyle güvenlik önlemleri alındı. Ekipler tarafından merdivenin havuza indirilmesiyle yavru ayı merdiveni tırmanarak ormanın yolunu tuttu. Kurtarma ekibinde bulunan veteriner hekim “Sağlığında herhangi bir probleminin olmadığını düşündüğümüz zaman merdiveni koyduk.  Zaten yavru ayı ‘beni kurtarın’ diye gözümüzün içine bakıyordu. Merdiveni koyar koymaz kendisi tırmanarak ormanın içine annesinin ve kardeşinin yanına koşarak bizden uzaklaştı” diye konuştu.

Merdiven konulunca kendi kendine tırmanıp ormana koştu.

Datça’da kuyuya düşen köpek kurtarıldı

Saat 17.30 sıralarında sahiplerinin serbest dolaşmaya çıkarttıkları Polo isimli Alman cinsi kurt köpeği üstü açık yedi metre derinliğinde bir kuyuya düştü. Muğla ili Datça ilçesi Burgaz mevkiindeki olayda köpeği kendi imkanlarıyla çıkaramayan sahipleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine ileterek yardım istedi. Olay yerine gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi Datça İtfaiye ekipleri ve Datça Arama Kurtarma ekipleri tarafından bir saat boyunca yapılan çalışma sonucunda Polo düştüğü kuyudan çıkartıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen köpek durumunun iyi olduğu anlaşılınca sahiplerine teslim edildi.

Kuyudan kurtarılan Polo “bu kuyunun ağzı neden kapalı değil” dercesine sitemkar bakıyor.

Kuyuya düşen koyun dört gün sonra kurtarıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesi İsaören Mahallesi’nde yaşayan Ramazan Çakar 100 adet küçükbaş hayvanını ağıla götürdü. Hayvanlarının arasından birinin eksik olduğunu fark etti. Bölgede aramalarını dört gündür sürdüren Çakar saat 14.00 sıralarında 15 metre derinlikteki su kuyusunun kenarından geçerken kayıp koyunun sesini duydu ve durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri üç saat süren yoğun çalışma sonucu küçükbaş hayvanı canlı kurtardı. Günlerdir kayıp olan koyununu aradığını söyleyen Ramazan Çakar “Bir koyun kayıptı. Hayvanların içine baktık aradık bulamadık. Her yeri aradım bulamadım. Dört gün önce baktığımız kuyunun olduğu taraftan ses geliyordu. Ekipler olmasa koyun içeride kalacaktı” dedi.

En sevimli kurtarma: Lüfer için denize açılan balıkçılar yavru ayı tuttuEn sevimli kurtarma: Lüfer için denize açılan balıkçılar yavru ayı tuttu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.