Bayramda Türkiye’nin Batısı günlük güneşlik

Meteoroloji bayramın birinci gününde yurdun doğusunda yağışlı havanın etkili olacağını duyurdu. Batı bölgelerinde ise güneşli hava hakim olacak.

Çevre 6 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından hazırlanan hava tahmin raporuna göre, bayramın birinci günü Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinin; bayramın ikinci günü iç Ege’nin doğusu, iç ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, bayramın üçüncü günü ise iç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Adana, Hatay, Osmaniye, Balıkesir ve Bursa çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bayram tatili boyunca sıcaklıklar ise gece 1 ile 9, gündüz 16 ile 27 derece arasında seyredecek.

Bayramın birinci günü için MGM’nin hava durumu raporu.

Bayramda hava durumu tahmini 3 büyük ilde ise şöyle:

“Ankara; genellikle parçalı bulutlu, Cuma günü çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, günün en yüksek sıcaklığı 17-25 derece arasında olacak. İstanbul; genellikle parçalı bulutlu, Pazar günü çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, günün en yüksek sıcaklığı 18-24 derece arasında gerçekleşecek. İzmir; genellikle parçalı bulutlu, Pazar günü çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, günün en yüksek sıcaklığı 23-27 derece arasında olacak.”

İstanbul-İzmir Otoyolu’nda Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla zaman zaman akıcı yoğunluk oluşuyor.

Öte yandan İstanbul-İzmir Otoyolu’nda, idari izinle 9 güne çıkan Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla zaman zaman akıcı yoğunluk oluşuyor. Özellikle İstanbul’dan hareket eden sürücülerin Marmara Bölgesi’nin güneyi ve Ege Bölgesi’ne ulaşımda tercih ettikleri otoyolda tatilin ilk gününde hareketlilik başladı. Kocaeli ile Yalova arasındaki Osmangazi Köprüsü’nü geçerek güneye doğru seyrini sürdüren tatilcilerden dolayı Bursa Kuzey Gişeleri’nde zaman zaman akıcı yoğunluk gözleniyor. Otoyolda görevli ekipler, ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bayramda tiyatroya gitmek isteyenlere müjde: Şehir Tiyatroları 16 oyunla sahnedeBayramda tiyatroya gitmek isteyenlere müjde: Şehir Tiyatroları 16 oyunla sahnede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.