Bu hafta İstanbul yanacak, Doğu Karadeniz içinse sel uyarısı var

Meteorolojinin beş günlük hava tahmin haritasına göre bu hafta İstanbul yanacak. Gökdelenlerin altındaki megakentte hissedilen sıcaklık 40 dereceyi bulacak. Doğu Karadeniz içinse sel uyarısı var.

Çevre 15 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İstanbullular bu hafta sıcaklardan bunalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün beş günlük hava tahmin haritası yayınlandı. Buna göre haftanın ilk gününde Marmara’nın batısı, Ege’nin güneyi, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Aydın, Şanlıurfa ve Siirt’te hava sıcaklığı 41 dereceyi geçecek. Orta ve Doğu Karadeniz de ise sağanak yağışlar etkili olacak.

Haftanın ikinci gününde sıcaklıklar etkisini artıracak. Marmara’nın tamamı sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. Ege’nin güneyi, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da da mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar devam edecek. Megakent İstanbul’da termometreler 35 dereceyi gösterecek.

Aşırı sıcaklar elektrik tüketiminde rekor getirdiAşırı sıcaklar elektrik tüketiminde rekor getirdi

Çarşamba günü de Marmara, Ege ve Güneydoğu Anadolu’da sıcaklar bunaltmayı sürdürecek. Batman’da termometreler 43 dereceyi gösterecek. Orta ve Doğu Karadeniz de ise hafta başında etkisi gösteren sağanak yağışlar devam edecek.

Perşembe günü aşırı sıcaklar Marmara’dan Batı Karadeniz ve İç Ege’ye doğru yayılacak. Ege ve Akdeniz de mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklarla boğuşmayı sürdürecek. Doğu Karadeniz’deki sağanak yağışlar ise Doğu Anadolu’ya inecek.

MGM’nin beş günlük hava tahmin haritası

Haftanın son gününde adeta Türkiye kavrulacak. Termometreler Edirne’de 40, İstanbul’da 35, Aydın’da 44, Muğla ve Denizli’de 42 dereceyi gösterecek. Yine Güneydoğu Anadolu’da da sıcaklıklar 40 derecenin üstüne çıkacak.

Meteoroloji özellikle Doğu Karadeniz için hafta boyunca sel uyarısı yaptı.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen özellikle İstanbulla ilgili uyarılarda bulundu. Şen “Haftaya İstanbul 36-37 C’yi görür. Betonlaşmış ve gökdelenleri çok ‘şehir içinde’ sıcaklık 40 C’yi geçecektir. Unutmayın sıcak hava dalgası da ‘doğal afet’ sayılıyor. Bu afetten kendinizi koruyun” dedi.

Hava durumu karışık: Ege'de aşırı sıcak, Karadeniz'de sel tehlikesiHava durumu karışık: Ege’de aşırı sıcak, Karadeniz’de sel tehlikesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.