Bu sene üç kilo fazlasını buldu: Her senenin mantar şampiyonu, hemşerilerini enflasyona ezdirmedi

Kastamonu'da geçen sene 37 kiloluk mantar bulan İbrahim Özkan, bu sene de 40 kilo gürgen mantarı buldu. Geçen yıl kilosunu 40 liradan satan İbrahim Özkan bu sene dev mantarın kilosunu 50 liradan satışa çıkardı.

Çevre 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
İbrahim Özkan bu yıl da dev mantar buldu ama geçen yıldan 3 kilo daha fazla.

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde yetişen ve vatandaşlar tarafından ormanlardan toplanan gürgen mantarı büyük rağbet görüyor. Geçen yıl 27 Eylül’de ilçenin Hocavakıf köyünde yaşayan İbrahim Özkan 37 kilogramlık mantar bulmuştu. Ormanlık alanda bulduğu dev mantarı da satışa çıkarmıştı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Özkan mantarın kilogramını 40 liradan sattığını belirtmişti.

27 Eylül 2023’te İbrahim Özkan 37 kiloluk mantar bulmuştu.

İbrahim Özkan bu seneyi de boş geçmedi. Yine ormanlık alanda mantar arayan İbrahim Özkan bu sene de 40 kilogram ağırlığında gürgen mantarı buldu. Bulduğu mantarı ilçede kurulan semt pazarına getiren Özkan satışa sundu. Bu sene kilosunu 50 liradan satışa sunduğu 40 kilogram ağırlıktaki mantarı 2 bin TL’ye sattı.

Fındığı bu yıl da sıcaklar, kahverengi kokarca böceği ve mantar vurduFındığı bu yıl da sıcaklar, kahverengi kokarca böceği ve mantar vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.