İmamoğlu’nu hedefe koymuşlardı: CHP’den İYİ Parti’ye ‘seni başkan seçtirmeyeceğiz’ yanıtı

İYİ Parti’de İbrahim Özkan krizinin ardından oklar Ekrem İmamoğlu'na çevrildi, “Seni başkan seçtirmeyeceğiz” mesajları paylaşıldı. 10Haber’e konuşan CHP’li Özgür Karabat “AKP bu iddiada bulunamıyor” diye yanıt verdi.

Siyaset 16 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2024 yerel seçimleri için işbirliği önerisi götürdüğü İYİ Parti “81 il ve tüm seçim çevrelerinde seçime kendi adaylarıyla girme” kararını vermişti. CHP’nin önerisini görüşmek üzere toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda (GİK) yapılan gizli oylamada 14’e karşı 35 oyla CHP’nin seçim işbirliği önerisi reddedilmişti.

Kararın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan “Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz” paylaşımı yapmıştı. Ardından Özkan 10Haber’e yaptığı açıklamada “Şartların sonuna kadar zorlanması gerektiğini düşünüyorum. CHP’yle temas muhakkak olacaktır” demişti.

Gelişmelerin ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’dan istifasını istedi. Coşkun Özkan’ın görevden istifasının istenmesinin gerekçesini “parti görüşlerine aykırı hareket etme, sosyal medyada kendi görüşlerine yer verme” olarak gösterdi.

Özkan, istifa talebinin Meral Akşener’den geldiğini söyledi ve Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti. Özkan’ın istifası sonrasında İBB Meclisi’ndeki İYİ Parti grubu yeni grup başkanvekili seçmek üzere toplandı. 9 meclis üyesi bulunan İYİ Parti grubunun toplantısına, İBB Başkanı aday adayı olan İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı katılmadı.

Toplantıda sekiz meclis üyesinden yedisinin oyları ile İbrahim Özkan yeniden grup başkanvekilliğine aday olarak gösterildi ve seçildi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı da Grup Başkanvekili ve oy veren tüm üyelerini kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

İYİ Parti'de işbirliği krizi sürüyor: İbrahim Özkan istifa ettiİYİ Parti’de işbirliği krizi sürüyor: İbrahim Özkan istifa etti

İYİ Partililer İmamoğlu’nu hedef aldı

İbrahim Özkan’ın istifa ettirilip, İYİ Partili üyelerin oyuyla yeniden göreve seçilmesinin ardından oklar İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çevrildi. “İmamoğlu’nun İBB Meclis üyeleri üzerinden operasyon çektiğini” öne süren İYİ Parti Genel Merkez Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Mete Koca, “Operasyonun büyüğü 31 Mart’ta olacak Sayın Eş Başkan. Seni başkan seçtirtmeyeceğiz” dedi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Aslıhan Elibol da İmamoğlu’na tepki gösterdi. Elibol, “Hata bizde ki Beylikdüzü sınırları dışına çıkamayacak adamın, kendi genel başkanı bile sahip çıkmazken, nice falsosuna rağmen defalarca elinden tuttuk” ifadelerini kullandı.

Özkan’a, İYİ Partili Rıdvan Uz’dan Ekrem İmamoğlu göndermeli tepki geldi. Uz, “Tercihlerini Ekrem Bey’in kayığına binerek seçersen istikametini de öyle belirlersin” ifadelerini kullandı.

Rıdvan Uz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Oturduğunuz koltuklar millete hizmet koltuğudur, meydan okuma yeri değildir. İYİ Partinin varlığına bağlı olarak siyasi olur bulanların, bulamayan arkadaşlara, teşkilatlara seçmenlere karşı sorumlulukları olduğu gibi kurumsal yapımıza ve Genel Başkanımıza karşı da sorumlulukları vardır. Tercihlerini Ekrem Bey’in kayığına binerek seçersen istikametini de öyle belirlersin.”

Karabat: AKP bile bu iddiada bulunamıyor

İYİ Partililerin İmamoğlu’nu hedef alan sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat’tan yanıt geldi. 10Haber’konuşan Karabat, İmamoğlu’na yönelik sözlerin geneli kapsamadığını söyledi, “Biz İstanbul’da İYİ Parti seçmeninin de, diğer parti seçmenlerinin de bir şehir ittifakı oluşturduğunu görüyoruz ve anketlerde ölçüyoruz. Bu İstanbul için de, Bursa için de, Balıkesir için de geçerli. Bu İYİ Parti’deki yönetici arkadaşların iradeleri kıymetsiz anlamına gelmiyor. Onları da bu sürece davet eden, saygısız tavır göstermeyen bir noktada duruyoruz” dedi.

Sosyal medya paylaşımlarına doğrudan yanıt vermeyeceklerini belirten Karabat, “İlişkilerimiz karşılıklı diplomatik zeminlerde ilerler. Dolayısıyla partinin resmi makamlarının yaptığı açıklamalara cevap veririz. Bu sözlerin ve düşüncelerin karşılığı olduğunu da düşünmüyorum. İmamoğlu’nu başkan yaptırmayacağız tavrının yaygın, güçlü bir karşılığının olduğunu düşünmüyorum. AKP bile bu iddiada bulunamıyor şu anda, aday bulamıyor” diye konuştu.

İYİ Parti’de yaprak dökümü: Ensarioğlu da topun ağzındaİYİ Parti’de yaprak dökümü: Ensarioğlu da topun ağzında

Öte yandan konuyla ilgili ulaştığımız İbrahim Özkan, bugün saat 11.00’da basın toplantısı düzenleyerek iddialara ve tepkilere yanıt vereceğini söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.