Ekvador’daki heyelanın etkileri sürüyor: Ölü sayısı 33’e çıktı

Güney Amerika'da bulunan Ekvador'da 27 Mart'ta meydana gelen toprak kaymasında ölenlerin sayısı 33'e çıktı. Kayıp olduğu bildirilenlerin sayısı ise 55.

Çevre 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ekvador'daki 27 Mart heyelanında hâlâ 55 kişi kayıp. Fotoğraf: Andres Yepez/AA

Ekvador’un Chimborazo eyaletine bağlı Alausi kasabasında 27 Mart’ta heyelan meydana geldi. Yerel basın, bölgedeki dağda bir süredir çatlak oluştuğu ve bunun da heyelanı tetiklediğini iddia etmişti.

Şimdiye kadar 32 kişinin kurtarıldığı felakette ölenlerin sayısı 33’e, yaralıların sayısı ise 43’e yükseldi. 55 kişinin ise hâlâ kayıp olduğu bildirildi. Heyelanda 163 evin hasar gördüğü, 57 evin ise tamamen yıkıldığı bildirildi. Toplamda 1034 kişi evsiz kaldı.

Ekvador Ulusal Risk Yönetimi Servisi, ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen itfaiye ekiplerinin yanı sıra polis, asker, Kızıl Haç ve Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyon içinde çalıştığını bildirdi.

Ekvador Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı, heyelanın yaşandığı eyalette 30 Mart’ta ‘acil durum’ ilan etmiş ve kapanan yolların açılması için aralıksız çalıştıklarını söylemişti.

Almanya açıkladı: Deprem vizesi alan Türk sayısı 6500'ü geçtiAlmanya açıkladı: Deprem vizesi alan Türk sayısı 6500’ü geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.