Kanada’da orman yangını kontrolden çıkıyor: 108 noktaya yayıldı

Kanada'nın batısındaki Alberta eyaletindeki orman yangınları büyüyor. 108 noktaya yayılan yangınlar nedeniyle evlerinden tahliye edilenlerin sayısı 29 bine yükseldi.

Çevre 9 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
6 Mayıs'ta başlayan yangınlardan 19 tanesi yetkililere göre kontrolden çıktı.

Kanada’nın batısındaki Alberta eyaletinde 6 Mayıs’ta başlayan orman yangınları komşu British Columbia’ya sıçradı ve 108 noktaya yayıldı. Süren yangınlar nedeniyle evlerinden tahliye edilenlerin sayısıysa resmi verilere göre 29 bin oldu.

British Columbia’daki kuvvetli rüzgarlar nedeniyle alevlerin daha fazla yayılması beklenirken, kontrol altına alınamayan yangınların çevresinde yaşayanlara evlerini boşaltmaları çağrısı yapıldı.

Alberta Acil Durum Yönetimi Ajansı’nın yöneticisi Colin Blair, net hasar raporlarının henüz tamamlanamadığını söylerken, ilk belirlemelere göre Fox Lake kasabasında 20 ev, bir karakol ve bir dükkân dahil çok sayıda binanın zarar gördüğünü söyledi.

6 Mayıs’ya başlayan yangınlar için yetkililer 19 yangının kontrolden çıktığını açıklamış ve olağanüstü hal ilan edildiğini duyurmuşlardı.

Tahliye edilenlere, ücretsiz geçici barınma, yemek hizmetleri, giyim, sağlık hizmetleri sağlanıyor ve hayvanlarının bakımı yapılıyor.

Kanada'da tartışma yaratan farkındalık çalışması: Erkek milletvekilleri meclise topuklu ayakkabıyla geldiKanada’da tartışma yaratan farkındalık çalışması: Erkek milletvekilleri meclise topuklu ayakkabıyla geldi

Kanada'da büyük soygun: 15 milyon dolar değerinde altın çalındıKanada’da büyük soygun: 15 milyon dolar değerinde altın çalındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.