Komşuda kahreden manzara: Meriç Bölgesi’ndeki ormanlık alanda 18 ceset bulundu

Yunanistan'da 19 Ağustos'ta başlayan ve etki alanın genişleten orman yangını 4'üncü gününü geride bırakırken orman yangınlarında Meriç Bölgesi'ndeki ormanlık alanda 18 ceset bulunduğu bildirildi.

Çevre 23 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Bulunan cesetlerin düzensiz göçmenlere ait olduğu düşünülüyor.

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Yannis Artopios’un yaptığı açıklamaya göre, herhangi bir kayıp bildiriminin olmadığı bölgede, Dadia Ormanı’nda 18 ceset bulundu. Cesetlerin, Yunanistan’a Meriç’ten giriş yapan düzensiz göçmenlere ait olduğu tahmin ediliyor.

Bölgede önceki gün çıkan yangın nedeniyle çok sayıda yerleşim alanında tahliyeler yapılmış, bölge sakinlerinin cep telefonlarına uzaklaşmaları için uyarı mesajı gönderilmişti.

Bölgede etkili olan şiddetli rüzgarlar yangınlar kontrol altına alınamazken, Dedeağaç Üniversitesi Hastanesi bahçesine yaklaşan yangın nedeniyle hastaların bir kısmı ambulanslarla yakın illerdeki hastanelere nakledildi. Aralarında yoğun bakım ünitesinde tedavi edilen yaklaşık 30 kişinin de bulunduğu bazı hastalar ise Dedeağaç Limanı’nda kurulan çadırlara ve feribota aktarıldı.

Dedeağaç’ta yaklaşık 130 kişilik huzurevi de yangının yaklaşması üzerine tedbiren boşaltıldı.

Yangın üstüne yangın

Bu arada Atina’nın kuzeybatısındaki Aspropirgos’ta da yangın çıktı. Üç noktada çıkan yangın nedeniyle Kineta-Ano Liosia tren seferleri durduruldu. Aspropirgos’taki bazı yerleşim birimleri de tahliye edildi.

Gümülcine ve köylerinin içinde bulunduğu Batı Trakya’nın Rodop ilinde, Türklerin de çoğunlukta bulunduğu köyleri önceki gün etkisi altına alan yangın, dün de dağlık alana doğru yöneldi. Köylerde çok sayıda ev ve araç yandı.

Yangın nedeniyle dün bir kişinin hayatını kaybettiği Viotia’daki yangın henüz kontrol altına alınamadı. Bölgedeki çoğu yerleşim birimi tahliye edilirken çok sayıda ev ve araç yangında kül oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.