İstanbul’da fırtına ve yağmur, 72 il için uyarı: Seferler iptal

İstanbul'da beklenen sağanak ve fırtına sabah saatlerinde başladı. Havada ve denizde seferler iptal edildi. Fırtına megakentte yarına kadar etkili olacak; ani su baskını, sel ve çatı uçması gibi olaylara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Çevre 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul, poyraz fırtınasıyla birlikte gelen soğuk hava ve yağmurun etkisi altında. Fırtına deniz ve hava seferlerini etkiledi ve yarına kadar da etkisini sürdürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), AKOM ve AFAD’ın peş peşe yaptığı uyarıların ardından THY yurt içi ve yurt dışında karşılıklı olarak 40 seferini iptal ettiğini açıklarken BUDO Bursa-İstanbul seferlerini yapamayacağını duyurdu.

Yurt genelinde 72 kentle birlikte “turuncu” alarm verilen İstanbul’da fırtınanın hızı dün 75-80 km’yi buldu, bugün ise 100-110 km’yi bulacağı uyarısı geldi.

Yetkililer bugün günü hava sıcaklığının daha da düşeceğini bildirerek, ani su baskını ve çatı uçması gibi doğal felaketlere karşı vatandaşların dikkatli olması çağrısı yaptı.

Şehir Hatları bazı iskelelere uğramıyor

Şehir Hatları şiddetli fırtına nedeniyle yaptığı duyuruda “Hava muhalefeti sebebiyle aşağıda yer alan seferlerimiz ikinci bir duyuruya kadar yapılamayacaktır. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattı seferlerimizin Moda İskelesi uğraması, Adalar-Beşiktaş, Aşiyan’da yaşanan yoğun akıntı sebebiyle Aşiyan uğramaları ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden yapılacaktır” dendi.

200 yakın uçak seferi iptal edildi

Türk Hava Yolları (THY), ve Pegasus olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul kalkış ve varışlı bazı uçak seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

THY’nin kurumsal destek hesabından yapılan açıklamada, İstanbul Havalimanı’ndan 82, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 23 olmak üzere toplam 105 sefer yapılamayacak. Pegasus Hava Yolları olumsuz hava koşulları nedeniyle 44’ü bugün, 38’i de yarın olmak üzere toplam 82 seferini iptal etti. Uçakla yolculuk yapacakların önceden kontrol etmesinde fayda var.

Yollar göle döndü

İstanbul’da dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur nedeniyle bazı yollar su altında kaldı. Zeytinburnu sahil yolunda su birikintisi nedeniyle 4 araç bir süre yolda mahsur kaldı. Suyun tahliyesinin ardından araçlar yoldan çekildi.

Sarıyer Ayazağa -Cendere Caddesinde biriken su nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Bazı araçlar ise geri dönmek zorunda kaldı. Motosiklet sürücüleri ise kaldırımdan geçerek gitti. Belediye ekipleri tıkanan rögarları açarak suyu tahliye etmeye çalıştı.

İzmir’de iş yerlerini su bastı

İzmir’de etkili olan sağanak nedeniyle Konak, Bornova, Balçova ve Karşıyaka ilçelerinde onlarca iş yerini su bastı. Alsancak Kordonboyu suyla doldu. Yağmur suları kaldırım seviyesine kadar geldi. Yoldan geçer araçlar nedeniyle taşan sular bazı iş yerlerinde baskınlara yol açtı. Kordonboyu’ndaki bir kafenin çalışanları, içeriye dolan yağmur sularını kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

TIR devrildi

Edirne’nin İpsala ilçesinde kuvvetli rüzgar sırasında park halindeki bir TIR da devrildi.

Bursa, Çanakkale iptal

Bursa Deniz Otobüsleri de (BUDO) olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün yapacağı seferleri iptal etti. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. de Kuzey Ege Denizi’ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle Bozcaada hattında planlanan bazı tarifeli feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Marmara için fırtına uyarısıMarmara için fırtına uyarısı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.