Sakarya suya battı: Yollar, evler, işyerleri, tarlalar…

Sakarya’da iki gündür aralıksız devam eden sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, birçok ilçede yerleşim alanları ve tarım arazileri su altında kaldı, ulaşım durdu. Çiftçiler Sakarya Nehri’nin üç metreye yakın yükseldiğini söylüyor.

Çevre 11 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Sakarya’da sağanak nedeniyle dereler taştı, bazı yerleşim alanları ve yolları su bastı.

Kent genelinde iki gündür etkili olan sağanak dolayısıyla Karasu’daki Darıçayırı Deresi ile Sakarya Nehri’nin taşması sonucu su baskınları oldu.

Taşkınlar sonucu Darıçayırı, Manavpınarı, Tuzla, Hürriyet ve Akkum mahallelerindeki bazı evlerin bahçeleri, iş yerleri, tarım arazileri, tavuk kümesleri ve ahırları su bastı.

Bölgeye sevk edilen Devlet Su İşleri, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ve Karasu Belediyesi ekipleri taşkınların olduğu alanda çalışma yürütüyor.

Kocaali ilçesinde de sağanak nedeniyle Caferiye, Melen, Kozluk ve Bezirgan mahallelerinde yol üzerindeki menfezlerin tıkanması nedeniyle taşkınlar oluştu. Yollardaki su birikintileri ulaşımda aksamalara neden oldu.

Daha da yükselirse tehlike büyüyecek

İlçedeki Kozluk Mahallesi ile Düzce’nin Akçakoca ilçesi Nazımbey köyünü birbirine bağlayan güzergahta Melen Çayı’nın taşması nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı.

Koğukpelit Mahallesi’nde ise heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan yol ekiplerin hızlı müdahalesiyle trafiğe açıldı.

Bölgede sağanak sabah saatlerinde etkisini yitirirken ekiplerin çalışmaları gün boyu devam etti.

Tuzla Mahallesi Muhtarı Mehmet Ertürk AA muhabirine Sakarya Nehri’nin yaklaşık üç metre yükselmesi sonucu tarım arazilerinin sular altında kaldığını, debinin daha da artması durumunda bazı evler ve vatandaşlar için tehlike oluşabileceğini söyledi.

Halatlar koptu, tekneler sürüklendi

Sakarya’nın Karasu ilçesinde de rüzgarla birlikte oluşan akıntı nedeniyle halatlarından kopan tekneler nehir üzerinde sürüklendi. Balıkçılar sürüklenen tekneleri denize ulaşmadan son anda kurtardı.

Sakarya’da etkili olan rüzgâr nedeniyle oluşan akıntıyla birlikte Sakarya Nehri üzerinde balıkçı teknelerinin bazılarının kıyıya bağlı olan halatları koptu. Halatlarından kopan tekneler nehir üzerinde sürüklenmeye başladı. Sürüklenen tekneler nehir üzerinde halatlı bulunan başka teknelere çarparak hasar gördü. Balıkçılar sürüklenen tekneleri denize ulaşamadan başka tekneler yardımıyla kurtarıldı. Teknelerin nehir üzerinde sürüklendiği o anlar kameralara yansıdı.

Zonguldak'taki heyelanda anne ve oğlu hayatını kaybettiZonguldak’taki heyelanda anne ve oğlu hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.