Scooter ile tanışın: Dünyanın en çirkin köpeği seçildi

Geriye dönük bacakları olan tüysüz Çin köpeği Scooter, 'dünyanın en çirkin köpeği' seçilerek 1500 dolarlık büyük ödülü almaya hak kazandı.

Çevre 26 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Scooter dünyanın en çirkin köpeği seçildi.

Son 50 yıldır Kaliforniya’da Sonoma-Marin fuarının bir parçası olarak dünyanın en çirkin köpeğinin seçildiği yarışmada bu sene tacı tüysüz Çin köpeği Scooter aldı. Jüri üyelerinin kalbini kazanan Scooter, 1500 dolarlık büyük ödülün sahibi olarak ırkını gururlandırdı.

Yarışmanın amacının köpek sahiplenmeyi teşvik etmek ve zorluklara meydan okuyan köpekleri sergileyerek, bu hayvanların fiziksel kusurlarını kucaklamak olduğu belirtiliyor. Yarışma 1970’lerde, Petaluma Kerpiç Derneği’nin üyesi olan Ross Smith’in para toplamak için bir yol arayışına girişmesiyle başlamış. Evcil hayvan geçit töreninin yerini köpek yarışmalarının almasının ardından Smith, en çirkin köpeğin seçileceği bir yarışma fikrini önermiş. Bölge sakinlerince beğenilen fikir bugünlere kadar geldi.

Seyrek tüyleri, farelerinkine benzeyen kuyruğu ve sürekli dışarıda olan diliyle Scooter, şüphesiz yedi yıl boyunca büyük zorlukların üstesinden geldi. Scooter’ın arka ayakları geriye dönük doğduğu için hiç yürüyemeyecekti. Daha minicik bir yavruyken bir köpek yetiştiricisi, Scooter’ı ötenazi için Tucson’daki hayvan kontrol merkezine götürmüş.

Scooter’ın yarışmaya katılması için hazırlanan biyografisinde, bir kişinin ‘iyi bir yuva bulma ve normal bir yaşam şansı tanımak’ için Scooter’ı alarak, köpeği ölümden kurtardığı yazıyor. Biyografinin devamında Scooter’ın terapi ve özel bir araç yardımıyla artık yürüyebildiği ve diğer köpeklerden farksız olduğunu düşündüğü yazıyor.

Sahibi Elmquist, “Scooter’ın dünyanın en çirkin köpeği yarışmasının galibi olmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Arka ayakları sebebiyle karşılaştığı zorluklara rağmen Scooter her şeye meydan okudu ve bize dayanıklılık ve kararlılığın gerçek anlamını gösterdi” dedi.

Uyuşturucu köpeği 'Altın', emekli olduUyuşturucu köpeği ‘Altın’, emekli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.