Sosyal medya çağında sağanak manzaraları

Dün Marmara’nın büyük kısmında kendisini gösteren sağanak yağış, Bursa’da özellikle de İnegöl’de hayatı felç etti. Bazı yurttaşlar, göle dönen sokaklarda balık tutma ve kulaç atma mizanseniyle fotoğraf çektirdi.

Çevre 18 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde etkili olan sağanak hayatı felç etti. Sokak ve caddeler göle dönerken sosyal medya meraklıları ise sözde balık tutup kulaç attı. Can kaybı yaşanmazken sağanak ve fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kimi kaldırıma olta atıp fotoğrafını çektirdi, kimi üstündeki kıyafetleri çıkarıp sokakta kulaç atar gibi yapıp kendi videosunu çekti…

İnegöl’de yağış ve rüzgar birleşince ağaçların devrildiği, bazı evlerin çatılarının uçuştuğu görüldü.

İnegöl ilçesinde göle dönen caddeler sosyal medya tutkunlarının da malzemesi oldu. Bazı vatandaşlar sel sularında olta ile balık tutmaya çalıştı. Cep telefonu ile kaydettikleri görüntüleri sosyal medya hesapların paylaştılar. Bir vatandaş da üzerindeki gömleğini çıkarıp sel sularının aktığı caddede kulaç atarak yüzmeye çalıştı, o anlar saniye saniye kaydedilip sosyal medyada paylaşıldı.

Yıldırım ilçesine düşen yıldırım can aldı

İnegöl kadar olmasa da Bursa’da şehir merkezinde de sağanak ve fırtına etkili oldu. Özellikle merkez Osmangazi ilçesi Dikkaldırım, Hamitler, Emek semtleri ile Mudanya ilçesinin bazı noktalarında rögarlar taştı, yollar suyla doldu. Araç sürücüleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Sağanak yağış ve fırtına sebebiyle Suryapı AVM’de mağazaları su bastı. Mağaza çalışanları suları temizleyip tahliye etmeye çalıştı.

Öte yandan, Bursa’da Yıldırım ilçesinde çalışmak için gittiği maydanoz tarlasında yıldırım isabet eden işçi Nergüze Kartal (63), hayatını kaybetti.

Maydanoz tarlasında gündelik işçi olarak çalışan Nergüze Kartal’ın üzerine, tarlada çalıştığı sırada yıldırım isabet etti. Diğer çalışanların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibi yaptığı kontrolde, Nergüze Kartal’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Durumu haber alıp olay yerine gelen eşi Muhammet Kartal (61), gözyaşlarına hakim olamadı.

 

 

Samsun'u sel bastı, kayıkla ulaşım sağlandıSamsun’u sel bastı, kayıkla ulaşım sağlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.