Barışmaya ikna edip katletmişti: Kadın öldürüleceğini anlatmış

Bursa'da ayrıldığı Burcu Ayda'yı barışmaya ikna ettikten sonra öldüren Mustafa Ali Ayda tutuklandı. Kadının ailesine öldürülmeden önce "Ölümüm Ali'nin elinden olacak" dediği ortaya çıktı.

Gündem 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Burcu Erdanlı Burcu Erdanlı 2014 yılında Bursa’da Mustafa Ali Ayda ile evlenmişti. Aradan geçen dokuz yılda dört çocukları oldu ama çiftin kavgaları hiç bitmedi. İddiaya göre Mustafa Ali Ayda uyuşturucu da kullanıyordu ve kadına hakaretler ediyor, şiddet uyguluyordu.

Kadın sonunda eşi hakkında uzaklaştırma kararı aldırıp Yozgat’taki ailesinin yanına yerleşti. Ancak iki ay boyunca uzaklaştırma kararının süresinin bitmesini bekleyen Mustafa Ali Aydan süre sona erdikten 11 gün sonra soluğu Yozgat’ta aldı. Kadını ikna etti Mustafa Ali Ayda, eşi ve çocuklarıyla yeniden Bursa’ya döndü.

Değiştiği sözünün tümüyle yalan olduğu ise dört gün önce acı şekilde ortaya çıktı.

Mustafa Ali Ayda 17 Aralık saat 04.30’da yine eşine saldırdı ve kadını evde sol göğsünden bıçakladı. Bu sırada komşular sesleri duymuş ve hemen Ayda çiftinin evine koşmuştu ama kadın kanlar içinde yerdeydi, katil eşi ise e çoktan kaçmıştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı Ayda’yı dakikalarca kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı, ama kadın kaldırıldığı Kestel Devlet Hastanesi’nde kurtarılamadı.

Eşini öldürüp kaçan Mustafa Ali Ayda da cinayetten sekiz saat sonra Osmangazi ilçesindeki bir fırının bodrum katında yakalandı. Mustafa Ali Ayda ilk ifadesinde ailevi nedenler yüzünden çıkan tartışmanın ardından Burcu Ayda’yı bıçakladığını itiraf etti. “O gece kendisiyle konuşmak istedim. Bağırıp hakaret ettikten sonra mutfağa su içmeye gidince ben de onu bıçakladım” dediği öğrenilen Ayda tutuklandı.

Burcu Ayda’nın cinayetten önce söyledikleri de ortaya çıktı. Yaşadığı sıkıntıları akrabalarına anlatan kadın “Benim ölümüm Ali’nin elinden olacak. Bunu biliyorum ve çok korkuyorum” diyordu. Kızının ölüm haberini alan baba Mustafa Erdanlı önceki yıllarda yaşadıklarını anlattı: “Kızım dört sene önce bana mesaj atmıştı, ‘Baba beni kurtar’ yazıyordu. Aradığımda telefona kızımın yerine akrabaları çıkıyor, telefonda bana ‘Amca bir sorun yok’ diyorlardı. Evine gittiğimde bir sürü kişi toplanmıştı. Beni Burcu ve Mustafa Ali ile görüştürdüler. Mustafa’nın babası ve amcası ‘Mustafa’yı tedavi ettireceğiz, kızın bize emanet, kızının kılına zarar gelmeyecek, söz veriyoruz’ demişti. Sonrasında ben de ‘Kızım sığınma evlerine başvur ya da gelip alayım’ dedim. Kızım da ‘Baba sana pislik yaparlar’ dedi.” Kızının sığınma evine başvurduğunu, ancak çocuklarının okulda sene kaybı yaşamaması için bundan vazgeçtiğini söyleyen Erdanlı “Sığınma evine başvurmuş, oradaki görevliler de ‘Eğer ki buraya gelirsen, çocukların okulları bir sene boşa gidecek tekrardan başlayacaklar’ demiş” diye konuştu.

Kızının ara tatil için torunlarıyla Yozgat’a geleceğini ancak acı haberi aldığını belirten Erdanlı “Kızımın yaşadığı rahatsızlığı biliyorum. 20 gün önce kendisiyle telefonda konuştum. Burcu bana ‘Baba Yozgat’a geleceğim. Çocuklarımın okulunun sömestr tatiline girmesini bekliyorum’ dedi. O gelemedi. Acı haberi duyunca ben Bursa’ya geldim. Kızımın cenazesine dahi yetişemedim” dedi.

Anneleri gözlerinin önünde öldürülen dört torununun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce koruma altına alındığını, ancak Mustafa Ali Ayda’nın babası Medeni Ayda’nın, devlet korumasını kabul etmeyerek torunlarının bakımını üstlendiğini hatırlatan Erdanlı, “Torunlarım o aileyle kalmasın. O evde güvende değiller. Torunlarımın benim gözetimim altında bir kurumda bakılmasını istiyorum” diye yakındı.

Barışmaya ikna ettiği eşini 11 gün sonra öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.