Türkiye kavruluyor: İstanbullular öğlen sokağa çıkmayın!

Zaten çok sıcak olan hava bugünden itibaren daha da ısınacak. Bugün İstanbul'da 34 derece bekleniyor. Belediye vatandaşları saat 11.00 ile 16.00 arasında sokağa çıkmamaları konusunda uyardı. Sıcaklık hafta sonuna kadar devam edecek.

Çevre 11 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Temsili fotoğraf.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM’un yaptığı son meteorolojik değerlendirmeye göre İstanbul ve yurdun batı ile güney bölgeleri, Afrika ve Basra kökenli hava dalgalarının etkisi altına giriyor. Tahminlere göre bugünden itibaren sıcaklıklar 35 derecelerin üzerindeki çıkacak. Bu sıcaklardan nasibini en fazla alacak kent de İstanbul. AKOM bu nedenle özellikle sıcaklığın en etkili olduğu 11.00 ile 16.00 saatleri arasında yaşlı, hasta, hamile ve çocukların güneş altında uzun süre kalmamasını önerdi. Sıcak ve kuru havaya dikkat çeken AKOM orman yangını riskinin de arttığını duyurdu.

MGM’nin 12 Haziran hava durumu raporu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) de hava durumu raporlarını yayımladı. Buna göre Çarşamba günü ülkenin tamamı kavurucu sıcaklara teslim olacak. Yalnızca 28 derece olması beklenen Hakkari’de yağmur bekleniyor.

MGM’nin 13 Haziran hava durumu raporu.

Perşembe günüyse yağışlı il sayısı ikiye çıkacak ve Hakkari’ye Erzurum da eklenecek. Hakkari’de hava sıcaklığı yine 28 derece olacak, Erzurum’daysa termometreler 25 dereceyi gösterecek. Ülkenin geri kalanında sıcak hava dalgası etkili olacak.

MGM’nin 14 Haziran hava durumu raporu.

Cuma günü sıcaklıklar yine yüksek olacak ama yağış alan illerin sayısı artacak. MGM’nin raporuna göre Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta’da yağış bekleniyor. Ülkenin geri kalanında yine hava sıcaklıkları yüksek seyredecek.

İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.