Vali duyurdu: İstanbul’a pazar günü kar geliyor

Kışa hazırlık toplantısında konuşan Vali Gül, 26 Kasım Pazar günü kar yağışı beklendiğini duyurdu. Toplantıda ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun 25 Kasım'da başlatılmasına kararı verildi.

Çevre 22 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Önümüzdeki hafta sonundan itibaren yeni bir soğuk sistemin etkisine girmesi beklenen Türkiye kışın ilk sınavında sınıfta kalmıştı. Yaşanan sel felaketinde dokuz kişi ölmüş, 11 denizci kaybolmuştu.

Kış koşullarında alınacak tedbirleri görüşmek için İstanbul’da Vali başkanlığında ‘Kış Tedbirleri Toplantısı’ yapıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda konuşan Vali Davut Gül İstanbul’da 26 Kasım Pazar günü kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Kış lastiği 25 Kasım’da takılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcıları,  kaymakamlar, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcilerinin katıldığı toplantıda ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu erkene çekildi. Her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında olan ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu bu yıl için İstanbul’da 25 Kasım 2023 tarihine çekilmesi kararı alındı.

Vali Gül toplantıda yaptığı konuşmada “Kar yağışı gibi afet ve olaylarda en önemli olan zamanlama ve koordinasyonun sağlanmasıdır. İstanbul’umuzda meteorolojik verileri yakından takip ederek almamız gereken tüm kararları zamanında alacağız. İnşallah, İstanbul’umuzda kar sürecini yüz akı ile atlatacağız” dedi.

Vali başkanlığındaki toplantıya İmamoğlu da katıldı.

2 ton mama hazır bulundurulacak

Toplantıda verilen bilgiye göre kış tedbirleri kapsamında, polis sorumluluk bölgesinde toplam 427 trafik ekibi, 260 asayiş ekibi ve 8 jandarma timi olmak üzere bin 504 personel görev yapacak. Jandarma sorumluluk bölgesinde 147’si trafik toplam 498 Jandarma timi dahil, toplam bin 836 personel görev alacak. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri, 13 bin 451 personel, 3 bin 708 araç ve iş makinesiyle hizmet verecek. Karayolları 366 bin 720 ton tuz, 8 bin 370 ton solüsyon ve çözelti kullanacak. Afet Beslenme Grubu 117 araç, 300 personel, 2 bin gönüllü ile 87 noktada hizmet verecek.

Afet Sağlık Grubu, 513 adet 112 Ambulans Servisi ve 39 UMKE aracı ile hizmet verecek. Tarım, Orman, Gıda, Su ve Hayvancılık Grubu’nca 200 personel ve 50 araç ile sokak hayvanlarına soğuk ve karlı günlerde 2 ton mama dağıtımı yapılacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan haftalık tahminlere göre yurt genelinde hava sıcaklıkları Çarşamba gününden itibaren artarak mevsim normallerine, batıda ise mevsim normallerinin üstüne çıkacak.

Batan gemideki 11 kayıp aranıyor: Gemicinin son mesajı ortaya çıktıBatan gemideki 11 kayıp aranıyor: Gemicinin son mesajı ortaya çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.